Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2013

20 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ, 2013:ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΔ ΤΟΥ ΧΑΑ

Καμία έκπληξη σήμερα.
Καθαρά καθοδική συνεδρίαση όπως προμήνυε η κινητική των τιμών των προηγουμένων ημερών.
Δεν ήλθε βέβαια η ανοδική επιβεβαίωση της διάσπασης της αργής συνιστώσας του ταλαντωτή αναδρομής του υποσυνόλου των σημείων τα οποία ακολουθούν τάση, ο οποίος πλέον σύμφωνα με όλα τα φαινόμενα θα εξαντλήσει την καθοδική του δυναμική προς την ελάχιστη τιμή του -1.
 
Τα διαγράμματα των τιμών επιβεβαιώνουν και στα δύο υποσύνολα των σημείων ότι βρισκόμαστε σε ένα πλαγιοκαθοδικό διορθωτικό δίαυλο και τίποτε παραπάνω. Δεν φαίνεται προς το παρόν σχηματισμός αντιστροφής η κάτι τέτοιο, αλλ' αντίθετα μέχρι νεοτέρας ιδιαίτερα στο διάγραμμα των ακροτάτων η τάση παραμένη καθοδική μετά την διάσπαση του σχηματισμού HSH.
 
Υπήρξε κάποια δόση υπερβολής σήμερα καθώς τερματίσαμε την ημέρα πολύ κοντά στην ζώνη της δεύτερης αντίστασης και είναι  δυνατή μία ανοδική αντίδραση την Δευτέρα.
Όμως υπάρχει ένα στοιχείο στην μορφολογία της πορείας του ταλαντωτή αναδρομής που λέει ότι μάλλον δεν θα εξελιχθούν έτσι τα πράγματα.
Παραθέτω πρώτα το διάγραμμα του ταλαντωτή εξελικτικού χρόνου των σημείων που ακολουθούν τάση σε πρώτο στάδιο συστολής για να  δείξω οπτικά τι εννοώ:
Παρατηρείστε ότι υπό κανονικές συνθήκες η αργή συνιστώσα του ταλαντωτή (πράσινη γραμμή) έπεται της γρήγορης.
Μετά απο σύνθετες αντιστροφές είναι δυνατόν λόγω της μορφολογίας των καμπυλών της χρονοσειράς να προηγηθεί για λίγο της γρήγορης.
Όμως η γρήγορη επιταχύνει προς την κατεύθυνση της νέας τάσης και ξαναπερνά εμπρός.
Προσέξτε τώρα να δείτε τι έχει γίνει με τον ταλαντωτή των ακροτάτων τιμών.
Η κόκκινη γρήγορη συνιστώσα έπεται της πράσινης αργής.
 
 Και τις δύο φορές που συνέβη κάτι τέτοιο στο πάνω διάγραμμα, η ταχεία συνιστώσα επιτάχυνε προς την κατεύθυνση της τάσης για να προσπεράσει την αργή.
Αν συμβεί και εδώ το ίδιο πράγμα θα πρέπει να δούμε μία εικόνα που απεικονίζεται στο αμέσως επόμενο διάγραμμα.

 Αυτό σημαίνει παράταση της καθόδου.
Είναι ο μοναδικός τρόπος για να ξαναπροηγηθεί η γρήγορη συνσιστώσα;
Όχι. Μπορεί να κάνει μία κίνηση W και να αναγκάσει την πράσινη να υστερήσει.

Το πρόβλημα είναι ότι δεν έχει ξαναγίνει. Πάντοτε όμως εφ'όσον κάτι δεν είναι παράλογο, είναι δυνατόν.
Ζητώ συγγνώμην για τους ανθρωπομορφικούς όρους, αλλά προσπαθώ να καταστήσω κατανοητή την έννοια και σε αναγνώστες που δεν έχουν πανεπιστημιακή μόρφωση και νοοτροπία.
Το ιστολόγιο γράφεται για όλους.
 Άρα: Παρακολουθούμε με προσοχή. Οι πιθανότητες είναι ότι θα συνεχίσομε με ορμή προς τα κάτω, ενδεχομένως προς τις 1090-1080 και ίσω και πιο κάτω.
Αν όμως δούμε αύριο μεθαύριο μία απότομη κίνηση προς τα πάνω, μεγαλύτερη του σημερινού ποσοστού πτώσης αυτό σημαίνει αντιστροφή της τάσης και ενδεχομένως τέλος της διόρθωσης.
Δεν είναι πιθανό να συμβεί κάτι τέτοιο και για έναν ακόμη λόγο.
Δεν έχει κλειδώσει ένα σημείο σε δεύτερο στάδιο συστολής και αυτό είναι απαραίτητο για να πούμε ότι τελείωσε η διόρθωση.
 
Χρειάζεται το κύμα c να περιστραφεί λίγο ακόμη για να κατέβει κάτω απο την ελάχιστη τιμή του a και αυτό σημαίνει περαιτέρω κάθοδο σε ένα  ράλι εξάντλησης ενδεχομένως.

Συνοψίζοντας: Οι πιθανότητες είναι ότι η πτώση θα ενταθεί στα τελευταία στάδια της διόρθωσης.
Μόνον ισχυρότατη άνοδος μεγαλύτερη απο την σημερινή κάθοδο θα μας πείσει ότι η τάση άλλαξε.

ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 23 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2013

 
Καληνύχτα στους φίλους και τις φίλες του ιστολογίου και καλό σας Σαββατοκύριακο.