Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2013

ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΑΓΟΡΑΣ 2ης ΕΒΔ. ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ



Στην προηγούμενη εβδομάδα είχαμε αναφερθεί στις αποκλίσεις σε σχέση με την απόπειρα ανόδου άνω των 1230 μονάδων...  Η μοναδική απόπειρα που σημειώθηκε την Τρίτη με προοπτικές να αλλάξει την τάση εκ νέου σε ανοδική στεύθηκε με αποτυχία....
Η αναδρομικότητα του φόρου επί των κερδών ήταν απλά μια αφορμή πτώσης της αγοράς....
Το να διακινήθηκαν 100εκ την Παρασκευή από την εγχώρια μαρίδα είναι σχεδόν απίθανο...
Τα αίτια βρίσκονται αλλού και έχουν αναφερθεί παλαιότερα....

Στο διάγραμμα παρατηρούμε την σημασία του 1195 και πως λειτούργησε ως αντίσταση...
Η οποιαδήποτε απόπειρα διάσπασης του απαιτεί φίλτρο μιας ημέρας φυσικά αφού αποτελεί σημείο κλειδί και ακριβώς το ίδιο ισχύει και για το 1172 που διασπάστηκε την Παρασκευή...
Παρατηρούμε επίσης την διάσπαση γραμμής τάσης του Rsi από την αρχή της κίνησης...
Οι αποκλίσεις στον momentum, acc/swing επιβεβαιώθηκαν και ο στοχαστικός κοιτάει κάτω...

Οι μόνες ελπίδες έμειναν στην ανερχόμενη της κίνησης από τις 800 μονάδες (Ζ) και μαζί βρίσκεται και ο SAR στις 1130 μονάδες... Πτωτική διάσπαση σε κλείσιμο των 1130 μονάδων αλλάζει και την μεσοπρόθεσμη τάση σε πτωτική...
Επόμενες και τελευταίες στηρίξεις εντοπίζονται στον εβδομαδιαίο Εκμο30 (1050) και κυρίως στο μέσο των bollinger στις 1070-1085 μονάδες....
Κίνηση κάτω του 1085 ανοίγει τον δρόμο για τριψήφια νούμερα και δεν θα είναι διορθωτικού χαρακτήρα αλλά θα μιλάμε πλέον ξεκάθαρα για πτώση με 1ο στόχο την περιοχή 900-950 μονάδων...

Συμπέρασμα...  Όλα θα κριθούν στην περιοχή των 1120-1130 μονάδων... Το μόνο θετικό σημάδι είναι ο εβδομαδιαίος τζίρος που είναι μικρότερος σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα...
Το pattern όμως είναι πτωτικό και πλέον όσοι δεν έχουν stops πρέπει να τα θέσουν σε ισχύ...
Η ρευστότητα απαραίτητη...  Προσοχή στο σορτ καθότι δεν υπάρχει ξεκάθαρη κατάσταση ακόμα...

Στηρίξεις ΓΔ για την Δευτέρα: 1153, 1142, {1125-1130}   Αντιστάσεις: {1168-1172}, 1181

13 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ, 2013:ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΔ ΤΟΥ ΧΑΑ

Η καθοδική διάσπαση ήλθε.
Ελπίζω να εισακούσθηκαν οι προειδοποιήσεις των προηγουμένων ημερών.
Βρισκόμαστε ακόμη εντός των ορίων ενός τοπικού χαρακτήρα  φαινομένου το οποίο θα πρέπει να εκπνεύσει σχετικά σύντομα.
Από άποψη εξελικτικού χρόνου σήμερα συναντήσαμε την πρώτη θεωρητική στήριξη και οι πιθανότητες είναι υπέρ ανοδικής αντίδρασης την Δευτέρα.
Αν συνεχίσομε προς τα κάτω αρχίζομε να σκεπτόμαστε ότι πρόκειται για κάτι μεγαλύτερο.
Ο ταλαντωτής αναδρομής στο υποσύνολο των σημείων τα οποία ακολουθούν τάση και πρώτο στάδιο συστολής υπεχώρησε με σφοδρότητα, όπως αναμενόταν.
 
Το διάγραμμα των τιμών σαφώς σε καθοδική πορεία, και με υπαινιγμούς ότι η πτώση είναι ισχυρότερη απ' ότι υπολογίζαμε καθώς η γραμμή των τιμών "κάθισε πάνω"στην γραμμή των πρώτων αντιστάσεων.
Ο ταλαντωτής αναδρομής (ταχεία συνιστώσα) στο ίδιο υποσύνολο δεν γύρισε ξανά προς τα κάτω για να συμπληρώσει το τελευταίο και ενδεχομένως ταχύτερο τμήμα της διαδρομής του.
Αντιθέτως η θέση του είναι τέτοια που υπαινίσσεται αντιστροφή, η τουλάχιστον μία διαπάλη μεταξύ των 1150 και 1130 μον.
Ο λόγος είναι ότι δεν είναι να δυνατόν να έπεται η τιμή του της τιμής των βραδυτέρων συνιστωσών αλλ'αντίθετα προηγείται.
Αν συνεχισθεί η κάθοδος  τότε θα βρεθεί η πράσινη πιο αργή συνιστώσα να προηγείται.
Η λοιπόν θα κάνει ηη πράσινη συνιστώσα μία μικρή ταλάντωση ούτως ώστε να προηγηθεί η ταχεία, η θα ακολουθήσει την ταχεία προς τα πάνω.
 
Αυτός ήταν ένας απο τους λόγους, πέραν της μέτρησης των κυμάτων που μς έκανε να πούμε ότι η διόρθωση θα είναι μάλλον ρηχή. Αυτό είναι κάτι που μένει να αποδειχθεί.

Στο υποσύνολο των ακροτάτων δεν βλέπομε κάτι ενδιαφέρον προς το παρόν, πέραν της παρουσίας της πλάγιας διόρθωσης και την καθοδική διάσπαση ενός μικρού σχηματισμού ΩΚΩ, αλλά και εδώ σημειώνομε την επιμονή του ταλαντωτή να μην πέφτει.
 

 Στην ανάλυση των κυματομορφών, η πρόσφατη κάθοδος, αν έκανε κάτι είναι ότι αποσαφήνισε την εικόνα των κυματομορφών στο υποσύνολο των τιμών τα οποία ακολουθούν τάση και ήταν πολή ωφέλιμη.
Η μεσομακροπρόθεσμη εικόνα εξακολουθεί να είναι εξαιρετική και η διόρθωση είναι για τον γράφοντα ευκαιρία εισόδου. Απ'ότι φαίνεται όπως και να μετρηθούν τα κύματα ακολουθεί τους επόμενους μήνες άνοδος με πρώτο σταθμό τις 1400 μον. μίνιμουμ.
Προσέξτε στην ανάλυση της συστολής των κυματομορφών, πως ενώ σχηματίζεται μία πολύπλοκη διόρθωση προς τα πάνω που είναι δύσκολο να μετρηθεί σε πρώτο στάδιο συστολής και ακόμη περισσότερο αν δεν συστείλομε την χρονοσειρά καθόλου, περιελίσσεται γύρω από πέντε σαφή κύματα που είναι το πρώτο τμήμα μιας διαρκέστερης ανοδικής διόρθωσης σε ανώτερο στάδιο συστολής και επομένως χαμηλότερη πολυπλοκοτητα με πολύ λιγότερα κύματα, σε ανώτερο και μακροχρονιότερο επίπεδο οργάνωσης της κυματομορφής.
Προσέξτε επίσης, πως όλα τα πέρα δώθε, εικασίες, θρίαμβοι, αποτυχίες πλεονάσματα σε ισολογισμούς, αλλαγή κατηγορίας στον MSCI, και εγώ δεν γνωρίζω τι άλλο συμποσούνται στην γλώσσα των κυματομορφών, σε μία φράση: "Κλειστόν λόγω διακοπών. Το κατάστημα θα επαναλειτουργήσει υπό νέα Διεύθυνση".    
Συνοψίζοντας:Η κυρίαρχη υπόθεση εργασίας είναι ότι βρισκόμαστε στα τελευταία στάδια ενός διορθωτικού κύματος, που μπορεί να τρομάξει αρκετούς, ενώ αποτελεί κατά την άποψη του γράφοντος ευκαιρία εισόδου. Φαίνεται ότι θα γίνει μάχη στην περιοχή των 1130, ίσως πάμε λίγο πιο κάτω σε έναν μικροπανικό και εν συνεχεία ολοταχώς προς τα πάνω.
 Καλό Σαββατοκύριακο στους φίλους και φίλες του ιστολογίου.