Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2013

ΑΝΑΛΥΣΗ 1ης ΕΒΔ. ΔΕΚΕΜΒΡIOY & ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΣΧΟΛΙΟ ΓΔ


Η εβδομάδα που πέρασε ξεκίνησε με τις καλύτερες προυποθέσεις για να καταστραφεί ότι φτιάχτηκε στο τέλος της....  Ο αρχικός πτωτικός σχηματισμός στο ημερήσιο ξεκίνησε με υποψία μορφής rising three methods για να ακυρωθεί στην τελευταία συνεδρίαση με διάσπαση των 1195 μονάδων...
Ο οριακή αύξηση του τζίρου την Παρασκευή επιβεβαιώνει ένα κακό pattern στο οποίο βάζουμε ένα φίλτρο μιας ημέρας αφού δεν έχουμε σπάσει την κρίσιμη στήριξη των 1172 μονάδων....

Αυτά αφορούν το ημερήσιο κομμάτι...
Το εβδομαδιαίο διάγραμμα πλέον περιέχει κάποια ανυσηχητικά σημάδια....
Divergence σε momentum και στον acc/sw index...
Παρατηρούμε την αποτυχία νέων υψηλών πριν το γύρισμα....
Η προσέγγιση στην γραμμή τάσης του Rsi από την έναρξη της ανοδικής κίνησης...

Επίσης ενώ διασπάστηκε ο σχηματισμός της διπλής κορυφής το κλείσιμο της εβδομάδος ήρθε κάτω από αυτήν και υπάρχουν υποψίες ψευδούς διάσπασης αυτής....

Όλα τα ανωτέρω φυσικά χρειάζονται επιβεβαίωση και αυτή θα έρθει μόνο με διάσπαση των 1172 μονάδων με αυξημένο τζίρο...  Η ανερχόμενη Τ0 δεν έχει διασπαστεί στο εβδομαδιαίο αλλά για άλλη μια φορά βρισκόμαστε στο όριο...
Ο παραβολικός και το σημείο εξόδου σχεδόν στο ίδιο σημείο με την ανερχόμενη χαμηλών της τελευταίας κίνησης (Ζ) στην περιοχή των 1130μονάδων....

Από πάνω μας η περιοχή 1195-1202 ως αντίσταση για άλλη μια φορά η οποία αν διασπαστεί θα πρέπει να μας οδηγήσει στις 1235 μονάδες και πάνω την ερχόμενη Παρασκευή για να λυθεί ανοδικά ο σχηματισμός....  Η περιοχή ανάμεσα στο 1172-1195 αποτελεί πλέον νεκρή ζώνη....
 Στην ανοδική λύση του σχηματισμού υπάρχει ανοχή ως το 1270 σε ημερίσιο και εβδομαδιαίο πλέον αφού έχουμε άνοιγμα των bollinger...

Στην πτωτική λύση του σχηματισμού έχουμε την τελευταία αδύναμη στήριξη στην περιοχή των 1130 μονάδων... Απώλεια αυτής θα μας οδηγήσει άμεσα στις 1050-1070 μονάδες όπου είναι το μέσο των bollinger και ο εβδομαδιαίος Εκμο30....  Κάτω από εκεί υπάρχει το 825 και μόνο....

Συμπέρασμα: Η όποια διόρθωση πρέπει να έρθει από υψηλότερα και το ιδανικό θα ήταν από την περιοχή των 1300+ μονάδων...  Οι ανοχές για πλαγιοκαθοδική κίνηση δεν υπάρχουν πλέον και αυτό είναι εμφανές και στα  διαγράμματα... Η εβδομάδα αυτή θα καθορίσει και την βραχυπρόθεσμη τάση η οποία είναι πλέον ουδέτερη...  Το άγχος πλέον έχει περάσει στους έχοντες....

Φυσικά πάντα εφιστούμε την προσοχή όλων στην μορφή ανόδου που έχει συντελεστεί και μονοπωλείται από μια χούφτα μετοχών.. Αν θέλουμε να μιλήσουμε για άνοδο με προοπτικές και κάποιας μορφής turnaround story θα πρέπει να έχουμε ευρύτερη συμμετοχή της αγοράς η οποία περιέχει αρκετά υποτιμημένα χαρτιά....
Η συνεχιζόμενη απαξίωση όμως του 70% της αγοράς πρέπει να μας κρατά υποψιασμένους....

-------------
Αντιστάσεις για Δευτέρα: {1195}, {1202}, 1214...  Στηρίξεις: {1172-1175}, 1168, -1150-

Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2013

6 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ, 2013:ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΔ ΤΟΥ ΧΑΑ

Στις τελευταίες δύο συνεδριάσεις επιβεβαιώθηκε το δεύτερο απο τα δύο σενάρια που είχαν περιγραφεί τις προηγούμενες ημέρες. 
Βραχυπρόθεσμα βρισκόμαστε και επισήμως σε διόρθωση η οποία όμως δεν θα είναι μεγάλης διαρκείας. Δεν πιστεύω ότι θα κρατήσει πάνω απο 2 εβδομάδες.
Αυτό το οποί δεν έκανε ο ταλαντωτής αναδρομής των σημείων τα οποία ακολουθούν τάση σε πρώτο στάδιο συστολής χθές για λιγότερο απο μισή μονάδα ώστε να δώσει σήμα εξόδου, το έκανε σήμερα. Ξέραμε όμως ότι απείχε ελάχιστα απο το σημείο αυτό και ήταν προφανές από το πρωϊ ότι η αγορά δεν είχε ανοδικά κέφια.Ούτως η άλλως είχαμε γράψει ότι αν βλέπαμε ένα γύρισμα προς τις 1200 μον. οι βραχυπρόθεσμοι συμμετέχοντες έπρεπε  να πάρουν τα κέρδη τους και να εξέλθουν.
Ανάλογη συμπεριφορά επέδειξε και το γράφημα των σημείων τα οποία ακολουθούν τάση σε ημερήσια δειγματοληψία και μηδέν συστολή καθώς και αντίστοιχος ταλαντωτής αναδρομής.
 
Περάσαμε κάτω απο την γραμμή των σημείων περιστροφής στο διάγραμμα των τιμών και ο ταλαντωτής εστράφη προς τα κάτω πιο έντονα.
Είναι αξιοσημείωτο ότι στα ακρότατα σημεία, δεν τραυματίστηκε σοβαρά η εικόνα και οι τιμές μόλις άγγιξαν την γραμμή των σημείων περιστροφής.
Το πιο πιθανό πλέον να συμβαίνει είναι ένα μικρό πλαγιοανοδικό κύμα μέσα στο μεγαλύτερο ABC το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη, και μετά ένα μεγαλύτερο κύμα προς τα κάτω που το πιο πιθανό είναι να μας φέρει προς τις 1150 μον.
Για τον εξελικτικό χρόνο τα είπαμε σήμερα το πρωϊ σε άλλη ανάρτηση.
Προχώρησε προς τα κάτω στο υποσύνολο των σημείων που ακολουθούν τάση και έδωσε κορυφή στο υποσύνολο των ακροτάτων.

Βάσει αυτών των παρατηρήσεων, περιμένομε αρκετά πάνω κάτω τις επόμενες ημέρες τα οποία θα είναι ρηχά και στο σύνολό τους καθοδικά κατά μέσο όρο, για να συμπληρωθεί ο επίπεδος σχηματισμός του c. Δεν νομίζω ότι έχει τελειώσει το ανοδικό κύμα στον εξελικτικό χρόνο ακόμη, και μάλιστά αυτή η υποχώρηση θα δώσει μεγαλύτερο περιθώριο διαρκείας στο πέμπτο μεγαλύτερο κύμα κύμα το οποίο θα ακολουθήσει για τους λόγους που γράψαμε το πρωϊ.
Σε δεύτερο στάδιο συστολής των ακροτάτων θεμελιώθηκε το σενάριο παρατεταμένου τετάρτου κύματος, το οποίο οι μεσομακροπρόθεμοι περιμένουν υπομονετικά να τελειώσει και το οποίο χρησιμοποιούν ως βάση.
 

Συνοψίζοντας, βρισκόμαστε στο τελευταίο τρίτο μιας μάλλον ρηχής διόρθωσης η οποία αναμένεται να τελειώσει κάπου κοντά στις 1150, ίσως και λίγο παρακάτω, μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες.
Τότε η άνοδος θα επιστρέψει με περισσότερη δύναμη. Ο μεσοπρόθεσμος στόχος των 1400-1500 μον. περίπου παραμένει με ενδιάμεσο σταθμό πιθανότατα τις 1277-1300.
Θυμίζομε ότι γράψαμε ότι οι Τράπεζες θα ξαναπρωταγωνιστήσουν στην άνοδο που έρχεται.
Σήμερα η Moody's αναβάθμισε τους "συνήθεις  υπόπτους", ΑΛΦΑ,ΕΤΕ, Πειραιώς.
http://bankingnews.gr/component/k2/item/120296-moody-s-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%B2%CE%AC%CE%B8%CE%BC%CE%B9%CF%83%CE%B5-%CF%83%CE%B5-caa1-%CF%84%CE%B9%CF%82-%CE%B1%CE%BE%CE%B9%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%AE%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CF%80%CE%B5%CE%B9%CF%81%CE%B1%CE%B9%CF%8E%CF%82,-%CE%B5%CE%B8%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-alpha-bank-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%B2%CE%AC%CE%B8%CE%BC%CE%B9%CF%83%CE%B5-%CF%83%CE%B5-%CE%B8%CE%B5%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CF%84%CE%BF-outlook-%CF%84%CE%B7%CF%82-eurobank,-%CF%83%CF%84%CE%B1%CE%B8%CE%B5%CF%81%CF%8C-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-attica-bank.html 

 ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΥΣ ΝΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΝΙΚΟΛΕΤΤΕΣ.
Πολύ εύστοχο το λογοπαίγνιο του φιλτάτου Β. Μαρκάκη στο "Ημερολόγιο ενός επενδυτή", "Χορεύοντας με τους Νίκους".


ΠΡΟΣΘΕΤΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΣΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΗΣ 5ης ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ, 2013

Όπως θα παρατηρήσατε, η κυματομορφή του εξελικτικού χρόνου στο υποσύνολο των σημείων τα οποία ακολουθούν τάση και σε εκείνα που είναι ακρότατα έχουν διαφορετικό μέτρημα σε στάδιο συστολής 1.


Αυτό κατ' αρχήν δεν είναι δυνατόν. Πρέπει λοιπόν σε μία απο τις δύο κυματομορφές να τροποποιηθεί το μέτρημα ούτω ώστε να συμβιβάζονται.

Ο μόνος τρόπος για να γίνει αυτό, είναι η πιο ακανόνιστη σειρά των ακροτάτων να έχει μείνει πίσω κατά δύο κύματα, όπως απεικονίζεται πιο κάτω:


"Περιμένει" λοιπόν την σειρά των σημείων τα οποία ακολουθούν τάση να συμπληρώσει το δικό της 4 ούτως ώστε να καταλήξουν και οι δύο ταυτόχρονα στο (5) τους.


Όμως αυτή η εξέλιξη κάνει δυνατή την υποχώρηση και πλάγια πορεία του δείκτη μέσω μιάς σειράς ακανόνιστων κυμάτων με γρήγορες εναλλαγές προσήμου, επιτρέπει να αντιστραφεί ο ταλαντωτής του υποσυνόλου των σημείων τα οποία ακολουθούν τάση και αναβάλλει το τελευταίο ανοδικό κύμα κατά 2-3 εβδομάδες.



Επίσης,  ενισχύει το ενδεχόμενο πο είχαμε σημειώσει σε προηγούμενα σχόλια, πλάγιας πορείας του δείκτη, και στα δύο υποσύνολα σημείων σε δεύτερο στάδιο συστολής.
http://rosicrux.blogspot.gr/2013_11_24_archive.html