Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2013

1 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ, 2013:ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΔ ΤΟΥ ΧΑΑ

Επαγγελματικές υποχρεώσεις, ψυχοπνευματική κόπωση και θλίψη με όσα συμβαίνουν και παράλληλα θεωρητική εργασία δεν μου επέτρεψαν να είμαι συνεπής απέναντί σας αυτές τις ημέρες.
Τα χθεσινά γεγονότα είναι εξαιρετικά επικίνδυνα και πέρα απο τον χαμό δύο νέων ανθρώπων και έναν τρίτο να χαροπαλεύει, διευρύνουν τον κύκλο του αίματος που ξεκίνησε απο τον μακαρίτη άτυχο νέο, το Φύσσα και υποδεινύουν ότι εξυφαίνεται σχέδιο αποσταθεροποίσης της χώρας και διολίσθηση σε ανοιχτό εμφύλιο. Με πονά σε βαθύ επίπεδο αυτή η εξέλιξη. 
Αντιστροφή προσήμου σήμερα και σχηματισμός ενός μικρής πολυπλοκότητας τριγώνου στο υποσύνολο των ακροτάτων.


 Η γραμμή των σημείων περιστροφής δονείται με την ίδια συχνότητα με την γραμμή των τιμών.
Αναμονή δηλαδή εκ μέρους των συμμετεχόντων.

Κοιτάξτε όμως τι βρήκα στην ανάλυση συστολής.
Ο τρόπος με τον οποίο προχωρούσα ήταν να εξετάζω κάθε φορά το υποσύνολο των ακροτάτων μετά απο επανάληψη της ίδιας διαδικασίας (επιλογή ακροτάτων-σχηματισμός ΚΜΟ 2 όρων-επιλογή ακροτάτων κλπ) η εναλλακτικά (επιλογή σημείων που ακολουθούν τάση-σχηματισμός ΚΜΟ2 όρων-επιλογή ακροτάτων-σχηματισμός ΚΜΟ 2 όρων-επιλογή σημείων που ακολουθούν τάση κοκ) όπως περιγράφεται και στην ανάρτηση περί στατιστικών παρατηρήσεων.
Όμως αυτός ο συνεπής τρόπος μπορεί να μην είναι ο βέλτιστος.

Δες τε την διαφορά ανάμεσα στον συνήθη τρόπο επιλογής ακροτάτων κατ'επανάληψη και σε έναν άλλο τρόπο (επιλογή σημείων που ακολουθούν τάση-σχηματισμός ΚΜΟ 2 όρων-επιλογή ακροτάτων-σχηματισμός ΚΜΟ 2 όρων-επιλογή ακροτάτων στο δεύτερο στάδιο συστολής, αντι επιλογής σημείων που ακολουθούν τάση). Η εικόνα Elliott είναι πολύ πιο καθαρή μ'αυτό τον τρόπο.

Παραθέτω τα διαγράμματα πρώτου και δευτέρου σταδίου συστολής και με τους δύο τρόπους.

1. ΚΛΑΣΣΙΚΟΣ ΤΡΟΠΟΣ 1o ΣΤΆΔΙΟ ΣΥΣΤΟΛΗΣ



1α. ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΣΥΣΤΟΛΗΣ 1ο ΣΤΑΔΙΟ


2. ΔΕΥΤΕΡΟ ΣΤΑΔΙΟ ΣΥΣΤΟΛΗΣ  ΚΛΑΣΣΙΚΟΣ ΤΡΟΠΟΣ



2α. ΔΕΥΤΕΡΟ ΣΤΑΔΙΟ ΣΥΣΤΟΛΗΣ-ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΣ ΤΡΟΠΟΣ



Και με τους δύο τρόπους αναδεικνύεται ο διορθωτικός χαρακτήρας της ανόδου σε πρώτο στάδιο και με τον κλασσικό και στο δεύτερο στάδιο συστολής.
Με τον εναλλακτικό εμφανίζεται ένα ολοκάθαρο μοτίβο παλμού Elliott που περισσότερο κλασσικό δεν γίνεται, το οποίο διορθώθηκε με τρία κύματα της ίδια πολυπλοκότητας και το οποίο μπορεί να είναι κύμα 2 η Β και προχωρούμε σε 3 η C.
Η κυρίαρχη άποψη σύμφωνα με την μέθοδο συστολής είναι ότι πρόκειται για το C ενός πολύ μεγάλου ζιγκζάγκ.

Αν το είχα δει πιο νωρίς και είχα υιοθετήσει αυτό τον τρόπο θα είχε αποφευχθεί το μπέρδεμα των πολλαπλών αναγνώσεων απο τον Σεπτέμβριο ως τα μέσα Οκτωβρίου.

Όσον αφορά την μέθοδο αυτό το εύρημα λέει ότι ακολουθώντας διαφορετική σειρά επιλογής των παραγώγων χρονοσειρών κατά την συστολή όχι μόνον δεν είναι παράπτωμα, αλλά πρέπει να το επιδιώκω επιζητώντας την ανάγνωση εκείνη η οποία είναι απλούστερη και με λιγότερα εναλλακτικά σενάρια. Φαίνεται ότι διαφορετικοί τρόποι συστολής λειτουργούν σαν διαφορετικά φίλτρα Elliott και ξεκαθαρίζουν τα πράγματα ανάλογα με την περίσταση.

Αυτό που φάνηκε και ήταν με την κλασσική ΤΑ ως stealth bull market, με τον εναλλακτικό τρόπο συστολής είναι το π΄ρωτο ενός μεγάλου τρίτου κύματος που θα υποδιαιρεθεί σε τουλάχιστον 5 και έχει ως στόχο την περιοχή των 1780 μον. που δεν απέχει απο τους προηγούμενους υπολογισμούς.

Προς το παρόν όμως θα πρέπει να τελειώσει το δεύτερο κύμα αυτού του μεγάλου τρίτου και αυτό σημαίνει βραχυπρόθεσμα ρηχή διόρθωση πράγμα που λένε και όλοι οι ταλαντωτές αναδρομής των οποίων η πορεία δεν άλλαξε και όπου οι ταχείες συνιστώσες έχουν τμήσει τις βραδύτερες εκ των άνω και έχουν γυρίσει αποφασισιτκά προς τα κάτω.
Σε πρώτο στάδιο συστολής λείπει ένα μικρής πολυπλοκότητας και άρα και μεγέθους και διαρκείας κύμα C.


Επαναλαμβάνω ότι αυτή είναι η τελευταία ευκαιρία εισόδου για μένα και η ανάλυσή μου λέει στρατηγική διακράτησης.




 


Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013

30 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ, 2013:ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΜΕ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ KING77

--Ημερήσιος σχολιασμός αγοράς--

Η ΠΕΙΡ στο επίκεντρο της προσοχής σήμερα όπως αναμενόταν είχε την πτώση της...
Ο τζίρος περιλαμβάνει το πακετάκι και στρεβλώνει την εικόνα...
Στο διαγραμμά μας το πακετάκι έχει αφαιρεθεί απο την ανάλυση και έχουμε αφήσει μέσα τα καθαρά κομμάτια... Και πάλι στρεβλώνει την εικόνα αλλά ελαφρύτερα...

Και αφού αρκετοί ενδιαφέρονται με την ΠΕΙΡ να αναφέρουμε τα εξής σημεία...
Συνέχιση της πτώσης:
1.42 στηρίζει παρέα με τον Κμο30...
Τελευταία η περιοχή 1.30-1.33 πριν το δυνατό 1.25
Για αναστροφή απαιτείται η κατοχύρωση του 1.55 για ένα δίημερο τουλάχιστον..
Η εκτίμηση λέει για πιθανή αναλαμπή ως το 1.55 πριν την συνέχιση της πτώσης..

=

Ας δούμε τον ΓΔ..

Ο MACD μας έδωσε σήμα πώλησης και αυτός αλλά απαιτεί επιβεβαίωση ένα τόσο "βαρύ" σήμα.. Για κάτι τέτοιο πρέπει να χαθούν οι 1150 σε κλείσιμο ή ακόμα καλύτερα οι 1143...
Μια υποψία σωρευτικού εύρους υπάρχει μεταξύ των 1160-1200 αλλά είναι νωρίς να ασχοληθούμε με κάτι τέτοιο καθότι είναι αδύναμος σχηματισμός..
Και οι πιθανότητες είναι να σπάσει πτωτικά...

Στοχαστικός, "στοκημ" συμφωνούν στην συνέχεια της πτώσης...
RSI με μια τυπική γραμμή τάσης δεν πείθει για κάτι...
Ο CCI στην περιοχή που μας έχει συνηθίσει να δίνει αντιδράσεις..
Αν δεν δώσει και πάλι αντίδραση τότε οι 1130 για αρχή είναι βέβαιες...

Συμπερασματικά αναφέρουμε ότι η πιθανότητα είναι να συνεχιστεί η διόρθωση..
Αν διασπαστούν πειστικά οι 1180 μονάδες τότε θα επανεξετάσουμε τα δεδομένα..
Φυσικά έχουμε και κλείσιμο μήνα μπροστά μας οπότε η αγορά μπορεί να κρατηθεί για άλλη μια μέρα άνω του 1150...

Και πάλι προσοχή μεγάλη στα pullback...

Στηρίξεις ΓΔ:{1150}, 1138, 1122.. Αντιστάσεις: 1175, {1182}, 1190..

30 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ, 2013: ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΔ ΤΟΥ ΧΑΑ

Η κυματομορφή η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη έχει πολύ μεγάλη ανοδική δύναμη σε βραχυπρόθεσμο προς μεσοπρόθεσμο (2-3 μήνες απο τώρα) ορίζοντα.

Η σημερινή κίνηση δείχνει ότι υπάρχει πρόθεση εκ μέρους των συμμετεχόντων να οδηγήσοουν τις τιμές πολύ ψηλότερα.


Σε δεύτερο στάδιο συστολής έχομε εξαντλήσει ένα τρίτο κύμα αλλά σε τρίτο στάδιο συστολής και τέταρτο στάδιο βρισκόμαστε σε τρίτο κύμα το οποίο αναμένεται να έχει και μεγαλύτερο μέγεθος αλλά και μεγαλύτερη διάρκεια.
Ο στόχος για το δεύτερο στάδιο συστολής, χρησιμοποιώντας ως βάση την διαδρομή απο τις 480 μον, ώς τις 1016, είναι μετριοπαθώς οι 1450-1500 μον. (1,38* (1016-480)) και όπως συμβαίνει συνηθέστερα για τρίτα κυματα (1,618*(1016-480)) είναι οι 1780 μον.

Πως συμβιβάζεται αυτό χωρίς διόρθωση ως τις 1030-1080 την στιγμή κατά την οποία όλοι οι ταλαντωτές αναδρομής δείχνουν πλέον προς τα κάτω;

Δεν αποκλείεται να δούμε ένα ακόμη τίναγμα προς τα πάνω και δεύτερη φάση κορεσμού, αν και αυτό είναι, με βάση το παρελθόν εξαιρετικά απίθανο!!
Επίσης, ο ταλαντωτής αναδρομής των ακροτάτων σημείων δεν κορέσθηκε ποτέ κατά την ως τώρα άνοδο και αν και εδώ απίθανο μπορέι να ξαναγυρίσει προς τα πάνω αν και έχει ψηλή τιμή.


Διαφορετικά, θα πρέπει σε σύντομο χρονικό διάστημα να κατεβούμε προς χαμηλότερες τιμές ούτως ώστε να αποσυμπιεσθούν οι ταλαντωτές και να ξαναρχίσομε προς τα πάνω με μάλλον βίαιο και απότομο τρόπο.
Στο υποσύνολο των τιμών που ακολουθούν τάση η γραμμή των τιμών είναι κάτω απο την γραμμή των σημείων περιστροφής αλλά όχι πειστικά,


ενώ στα ακρότατα οι δύο γραμμές εφάπτονται και βρίσκονται σε μία διορθωτική ρηχή προς το παρόν ταλάντωση που θυμίζει μικρό τρίγωνο. Χωρεί όμως και ερμηνεία 1,2, i, ii καθοδικό.

Το μόνο σημείο που σκιάζει αυτό το αισιόδοξο σενάριο προέρχεται απο το ταλαντωτή αναδρομής πρώτου σταδίου των σημείων που ακολουθούν τάση και εδώ και οι τέσσερις συνιστώσες έχουν στραφεί προς τα κάτω.



Συνολικά, πιστεύω ότι μεσοπρόθεσμα οδηγούμεθα προς πολύ ψηλότερες τιμές.
Βραχυπρόθεσμα είναι ενδεχόμενη με αρκτές πιθανότητες μία διόρθωση, η οποία όμως για μένα θα είναι ευκαιρία εισόδου στον πυθμένα της τον οποίο τοποθετώ μεταξύ 1030-1080 μον.
Η πιθανότητα τετάρτης συνεχούς εναλλαγής προσήμου είναι <5% και αναμένεται αύριο να δείξει κάπως καλύτερα η αγορά τις προθέσεις της.

ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ



 Καλό βράδυ στις φίλες και φίλους του ιστολογίου.