Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2013

6 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ, 2013:ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΔ ΤΟΥ ΧΑΑ

Στις τελευταίες δύο συνεδριάσεις επιβεβαιώθηκε το δεύτερο απο τα δύο σενάρια που είχαν περιγραφεί τις προηγούμενες ημέρες. 
Βραχυπρόθεσμα βρισκόμαστε και επισήμως σε διόρθωση η οποία όμως δεν θα είναι μεγάλης διαρκείας. Δεν πιστεύω ότι θα κρατήσει πάνω απο 2 εβδομάδες.
Αυτό το οποί δεν έκανε ο ταλαντωτής αναδρομής των σημείων τα οποία ακολουθούν τάση σε πρώτο στάδιο συστολής χθές για λιγότερο απο μισή μονάδα ώστε να δώσει σήμα εξόδου, το έκανε σήμερα. Ξέραμε όμως ότι απείχε ελάχιστα απο το σημείο αυτό και ήταν προφανές από το πρωϊ ότι η αγορά δεν είχε ανοδικά κέφια.Ούτως η άλλως είχαμε γράψει ότι αν βλέπαμε ένα γύρισμα προς τις 1200 μον. οι βραχυπρόθεσμοι συμμετέχοντες έπρεπε  να πάρουν τα κέρδη τους και να εξέλθουν.
Ανάλογη συμπεριφορά επέδειξε και το γράφημα των σημείων τα οποία ακολουθούν τάση σε ημερήσια δειγματοληψία και μηδέν συστολή καθώς και αντίστοιχος ταλαντωτής αναδρομής.
 
Περάσαμε κάτω απο την γραμμή των σημείων περιστροφής στο διάγραμμα των τιμών και ο ταλαντωτής εστράφη προς τα κάτω πιο έντονα.
Είναι αξιοσημείωτο ότι στα ακρότατα σημεία, δεν τραυματίστηκε σοβαρά η εικόνα και οι τιμές μόλις άγγιξαν την γραμμή των σημείων περιστροφής.
Το πιο πιθανό πλέον να συμβαίνει είναι ένα μικρό πλαγιοανοδικό κύμα μέσα στο μεγαλύτερο ABC το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη, και μετά ένα μεγαλύτερο κύμα προς τα κάτω που το πιο πιθανό είναι να μας φέρει προς τις 1150 μον.
Για τον εξελικτικό χρόνο τα είπαμε σήμερα το πρωϊ σε άλλη ανάρτηση.
Προχώρησε προς τα κάτω στο υποσύνολο των σημείων που ακολουθούν τάση και έδωσε κορυφή στο υποσύνολο των ακροτάτων.

Βάσει αυτών των παρατηρήσεων, περιμένομε αρκετά πάνω κάτω τις επόμενες ημέρες τα οποία θα είναι ρηχά και στο σύνολό τους καθοδικά κατά μέσο όρο, για να συμπληρωθεί ο επίπεδος σχηματισμός του c. Δεν νομίζω ότι έχει τελειώσει το ανοδικό κύμα στον εξελικτικό χρόνο ακόμη, και μάλιστά αυτή η υποχώρηση θα δώσει μεγαλύτερο περιθώριο διαρκείας στο πέμπτο μεγαλύτερο κύμα κύμα το οποίο θα ακολουθήσει για τους λόγους που γράψαμε το πρωϊ.
Σε δεύτερο στάδιο συστολής των ακροτάτων θεμελιώθηκε το σενάριο παρατεταμένου τετάρτου κύματος, το οποίο οι μεσομακροπρόθεμοι περιμένουν υπομονετικά να τελειώσει και το οποίο χρησιμοποιούν ως βάση.
 

Συνοψίζοντας, βρισκόμαστε στο τελευταίο τρίτο μιας μάλλον ρηχής διόρθωσης η οποία αναμένεται να τελειώσει κάπου κοντά στις 1150, ίσως και λίγο παρακάτω, μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες.
Τότε η άνοδος θα επιστρέψει με περισσότερη δύναμη. Ο μεσοπρόθεσμος στόχος των 1400-1500 μον. περίπου παραμένει με ενδιάμεσο σταθμό πιθανότατα τις 1277-1300.
Θυμίζομε ότι γράψαμε ότι οι Τράπεζες θα ξαναπρωταγωνιστήσουν στην άνοδο που έρχεται.
Σήμερα η Moody's αναβάθμισε τους "συνήθεις  υπόπτους", ΑΛΦΑ,ΕΤΕ, Πειραιώς.
http://bankingnews.gr/component/k2/item/120296-moody-s-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%B2%CE%AC%CE%B8%CE%BC%CE%B9%CF%83%CE%B5-%CF%83%CE%B5-caa1-%CF%84%CE%B9%CF%82-%CE%B1%CE%BE%CE%B9%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%AE%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CF%80%CE%B5%CE%B9%CF%81%CE%B1%CE%B9%CF%8E%CF%82,-%CE%B5%CE%B8%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-alpha-bank-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%B2%CE%AC%CE%B8%CE%BC%CE%B9%CF%83%CE%B5-%CF%83%CE%B5-%CE%B8%CE%B5%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CF%84%CE%BF-outlook-%CF%84%CE%B7%CF%82-eurobank,-%CF%83%CF%84%CE%B1%CE%B8%CE%B5%CF%81%CF%8C-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-attica-bank.html 

 ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΥΣ ΝΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΝΙΚΟΛΕΤΤΕΣ.
Πολύ εύστοχο το λογοπαίγνιο του φιλτάτου Β. Μαρκάκη στο "Ημερολόγιο ενός επενδυτή", "Χορεύοντας με τους Νίκους".


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου