Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2013

5 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ, 2013:ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΔ ΤΟΥ ΧΑΑ

Η σημερινή συνεδρίαση κάνει ακόμη πιο πιθανό το σενάριο προσωρινής πλαγιοκαθοδικής κίνησης.

Ο ταλαντωτής αναδρομής του υποσυνόλου της χρονοσειράς των τιμών, τα οποία ακολουθούν τάση, δεν έτμησε καθοδικά την βραδύτερη συνιστώσα για 0,45 της μονάδος, αλλά έχει ήδη διανύσει το 90,3% της διαδρομής του ανοδικά.

 

Επομένως, τυπικά, για τόσο μικρή διαφορά παραμένει εν ζωή το σενάριο ανοδικής αντίδρασης.
Παρά την τριήμερη πτώση δεν έχει χαλάσει η εικόνα των διαγραμμάτων των τιμών και στα δύο υποσύνολα σημείων τηης χρονοσειράς σε ημερήσια δειγματοληψία χωρίς συστολή.
Στο διάγραμμα των ακροτάτων, μάλιστα αρχίζει να μας δημοιουργείται η υποψία ότι συσσωρεύονται εμφωλευμένα 1,2,i,ii του οποίου έπεται μεγάλο τρίτο κύμα.
Αν είναι έτσι μια και οι τράπεζες είναι εκείνες που ηγούνται της καθοδικής κινήσεως, αυτές είναι και που θα ηγηθούν του νέου ράλι, αν υπάρξει τέτοιο.

 
Στο υποσὐνολο των σημείων που ακολουθούν τάση, οι τιμές διέσπασαν καθοδικά,  την γραμμή των σημείων περιστροφής.

Οι ταλαντωτές αναδρομής στην ημερήσια δειγματοληψία χωρίς συστολή της χρονοσειράς, δείχνουν την ταχεία συνιστώσα να έχει γυρίσει προς τα κάτω. Βρισκόμαστε όμως σε ζώνη που προσωρινές αντιστροφές συμβαίνουν συχνά.

 

Ο ταλαντωτής ακροτάτων δεν άλλαξε κατεύθυνση.

 Ο εξελικτικός χρόνος των ακροτάτων σε μηδέν στάδιο συστολής, δείχνει μία ώριμη κυματομορφή από τα χαμηλά του καλοκαιριού, η οποία έχει ένα ακόμη ανοδικό κύμα το οποίο είτε θα προχωρήσει ως παλμός είτε ως τελικό διαγώνιο τρίγωνο. Μένει ανοιχτό το ενδεχόμενο πλάγιας σύνθετης διόρθωσης, τριγώνου η επίπεδου σχηματισμού. Όμως είναι βέβαιο ότι χρειάζεται ένα ακόμη ανοδικό κύμα χαμηλής πολυπλοκότητας.

 Όπως δείξαμε και προηγούμενες ημέρες, σε πρώτο στάδιο συστολής βρισκόμαστε στα τελικά στάδια ενός πέμπτου κύματος. Η πρόσθετη πληροφορία που πήραμε απο την σειρά των ακροτάτων χωρίς συστολή είναι ότι δεν έχει τελειώσει αυτό το πέμπτο κύμα.
Ισχύουν από άποψη διάρκειας όσα γράψαμε χθές.
 Ερώτηση κρίσεως:Αν είσαστε αναλυτής Elliott ποιά απο τις δύο κυματομορφές θα χρησιμοποιούσατε για να κάνετε τις συναλλαγές σας;
Γεγονός: Οι κυματομορφές παίρνουν χρόνο για να εξελιχθούν. Αφήστε τις να σας μιλήσουν από μόνες τους. Δεν χρειάζετε να εκβιάσετε το μέτρημα. Αν δεν ξέρετε που βρίσκεσθε πολύ πιθανόν να είσαστε στην μέση μιας εξελισσόμενης κυματομορφής.
Συμμετέχετε ΄μόνον εκεί που το μέτρημα έχει πιθανότητα >= με 80% να είναι σωστό.
Τέλος οι κυματομορφές Elliott, έχουν την μεγαλύτερη χρησιμότητα να μας υποδείξουν πότε κάτι αρχίζει η τελειώνει. 
Το ίδιο έχει συμβεί και στον εξελικτικό χρόνο των σημείων που ακολουθούν τάση, αλλά και εδώ χρειάζεται ένα ακόμη ανοδικό κύμα.
Συνολικά: Όλες οι ενδείξεις είναι ότι η διόρθωση είναι προσωρινού χαρακτήρα. Δεν αποκλείεται πλάγια κίνηση, αλλά αυτό  το ενδεχόμενο είναι μικρό καθώς συνέχιση έστω και πλάγια θα έδινε σήμα εξόδου στον ταλαντωτή του πρώτου σταδίου συστολής, ενώ στον εξελικτικό χρόνο είναι προφανές ότι χρειαζόμαστε ακόμη ένα ανοδικό κύμα δύο εβδομάδων περίπου.
Το πιο πιθανό σενάριο είναι αύριο να έχομε άνοδο με συμμετοχή των τραπεζών, ενδεχομένως έντονη.
Παραμένει ως τελικός στόχος του σχηματισμού, η περιοχή των 1277 μον. 
Μία ακόμη καθοδική ημέρα οδηγεί σε αναθεώρηση της μέτρησης ως διορθωτικής ABC προς τα πάνω και στροφή της γρήγορης συνιστώσας του ταλαντωτή των σημείων που ακολουθούν τάση σε πρώτο στάδιο συστολής λέει ότι η ανοδική κίνηση απο το καλοκαίρι τερματίστηκε, για μερικούς μήνες.

Καληνύχτα στους φίλους και φίλες του ιστολογίου.

ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ 6 ΔΕΚΕΜΡΙΟΥ 2013


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου