Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2013

17 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ, 2013:ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΔ ΤΟΥ ΧΑΑ

Συνέχιση της διόρθωσης με σημεία εξάντλησης της καθοδικής ορμής...προς το παρόν.
Ο ταλαντωτής αναδρομής των σημείων που ακολουθούν τάση και σε πρώτο στάδιο συστολής πλησίασε σήμερα ακραίες τιμές και εντός της εβδομάδος πρέπει να ανακρούσει πρύμνα προς τα πάνω τουλάχιστον για λίγο.
Ο στόχος στις τιμές παραμένει στις 1130-1131, ως προσωρινός σταθμός εξάντλησης αυτού του κύματος.

Στο ίδιο υποσύνολο σημείων και χωρίς συστολή (στάδιο συστολής 0), η γραμμή των τιμών άγγιξε σήμερα την γραμμή των σημείων περιστροφής.
Αυτό μπορεί να σημαίνει επικείμενη ανοδική αντίδραση, η συνέχεια προς τα κάτω.
Ο αντίστοιχος ταλαντωτής αναδρομής φαίνεται να οδέυει προς τα κάτω.


Λόγω του ότι ο ταλαντωτής αναδρομής σε πρώτο στάδιο συστολής βρίσκεται κοντά σε ακραίες τιμές είναι πιθανή ανοδική αντίδραση αλλά λόγω του ότι δεν έχει εξαντλήσει ακόμη την πορεία του σ=δεν θα μας εξέπληττε, μετά απο μία ανοδική ημέρα να συνεχίσει προς τα κάτω.
Μία άνοδος αύριο η μεθαύριο δηλαδή, δεν σημαίνει ότι πρόκειται για τέλος της διόρθωσης στο σύνολό της.
Στο υποσύνολο των ακροτάτων και χωρίς συστολή, διεσπάσθη ο σχηματισμός ΩΚΩ προς τα κάτω και αναμένεται επιβεβαίωση με επιστροφή προς την γραμμή του σχηματισμού και συνέχιση της καθόδου.


Ο ταλαντωτής αυτού του υποσυνόλου αναμένει να εμφανισθεί ένα τοπικό ελάχιστο στην πορεία του δείκτη για να πάρει αρνητική τιμή.
Ενδιαφέροντα πράγματα συμβαίνουν στον εξελικτικό χρόνο και στα δύο υποσύνολα σημείων.
Στο υποσύνολο των ακροτάτων αύριο θα συναντήσομε την δεύτερη στήριξη αν συνεχίσομε καθοδικά.
Ενώ στον εξελικτικό χρόνο των σημείων τα οποία ακολουθούν τάση ακουμπήσαμε το κάτω μέρος ενός ανοδικού διαύλου ο οποίος εγκαινίασε μία νέα εποχή για το ΧΑΑ που θα διαρκέσει δεκαετίες.
Όμως προς το παρόν, όπως δείχνουν οι μελέτες με το δικράνι του Andrews, και την μέτρηση Elliott την οποία θεωρώ πιο πιθανή, χρειάζεται μια ανάσα και φαίνεται ότι έχει ξεκινήσει μία πιο μεγάλης κλίμακας διόρθωση απ'ότι υπελογίζαμε.


Αυτό απο μία άποψη είναι καλό όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα και φαίνεται και απο το διάγραμμα συστολής των σημείων που ακολουθούν τάση.
Στο διάγραμμα που ακολουθεί περιγράφονται τα δύο δυνατά σενάρια σε δεύτερο και τρίτο στάδιο συστολής καθώς και το πως επιθυμούμε να εξελιχθούν τα πράγματα.


Πως λέει το πρώτο στάδιο συστολής ότι εξελίσσονται που περιέχει τις πιο πρόσφατες αλλαγές και είναι πιο ευμετάβλητο;


Λέει ότι βρισκόμαστε ακριβώς στον διχασμό του δρόμου.
Θέλομε ένα μικρό ανοδικό κύμα και μετά ελαφρά πλαγιοκαθοδική πορεία με αρκετά πάνω κάτω μέσα σε ένα διάστημα 150-200 μον (1000-1200) και όχι να πάμε τώρα στις 1250-1270 (ΕΚΔΟΧΗ 2 στο διάγραμμα).
Αν συμβεί αυτό τότε η διόρθωση που θα ακολουθήσει θα είναι πολύ σφοδρότερη.
Τα διαγράμματα όμως του εξελικτικού χρόνου ήδη δείχνουν ότι έχομε μπει σε πλάγια πορεία και επομένως η εκδοχή της παρατεταμένης πλάγιας διόρθωσης είναι πιο πιθανή.
Σ'αυτό φαίνεται να συμφωνούν και οι ταλαντωτές που προβλέπουν βραχυπρόθεσμα περαιτέρω πτώση.

Συνοψίζοντας: Βρισκόμαστε σε κομβικό σημείο της μεσοπρόθεσμης εξέλιξης της κυματομορφής του ΧΑΑ. Είναι προτιμότερο να πάμε σε μία διόρθωση προς τις 1000-1020 μον. τώρα, παρά να πάμε απ'ευθείας στις 1270 σε σύντομο χρονικό διάστημα (2 εβδ.-1 μήνα). Ο λόγος είναι ότι εξαντλείται ένα μεγάλο τρίτο κύμα και αν μεν εξαντλήθηκε με το μέγιστο των 1200 μον. καλώς, έχει διότι το πέμπτο που θα ακολουθήσει θα έχει σχετικά μεγάλο μέγεθος, αν όχι, μετά απο μικρή άνοδο θα διορθόσομε σφοδρότερα την άνοιξη.

Καήνύχτα στους φίλους και φίλες του ιστολογίου.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου