Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2013

11 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ, 2013:ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΔ ΤΟΥ ΧΑΑ

Πλαγιοκαθοδικής διόρθωσης συνέχεια σύμφωνα με τα όσα έχομε πει τις προηγούμενες ημέρες.
Η σημαντική εξέλιξη είναι ότι προστέθηκε ένα ακόμη κύμα δευτέρου σταδίου συστολής στην σειρά.




 

Φαίνεται εδώ ότι διανύομε ένα κύμα c το οποίο θα μας πάει πιο κάτω κατά την πορεία του απο εδώ που βρισκόμαστε.
Τα σημεία με x δείχνουν πως θα προχωρήσομε στο επόμενο στάδιο συστολής και απεικονίζουν τους μέσους όρους δύο διαδοχικών όρων της σειράς με μπλε γραμμή. Ολόκληρη η ασπρη γραμμή αντιπροσωπεύει την συνεσταλμένη μορφή της μπλέ.
Απο αυτά θα διαλέξομε τα ακρότατα που είναι σημειωμένα με πράσινο.
Αυτά τα σημεία είναι το υποσύνολο των ακροτάτων. Είναι τα σημεία αντιστροφής. Τα υπόλοιπα λευκά x  είναι το υποσύνολο των σημείων που ακολουθούν την τάση . Η συμπεριφορά τους δεν είναι ακριβώς η ίδια γι'αυτό και εξετάζονται ξεχωριστά.
Η πράσινη γραμμή δείχνει την καμπύλη των ακροτάτων της συνεσταλμένης μορφής της μπλε.
Παρατηρούμε ότι έχουν συμπληρωθεί τρία κύματα και η έως τώρα συμπεριφορά του αναπτυσσόμενου τετάρτου είναι διορθωτική και δεν υποδεικνύει αντιστροφή της τάσης της πράσινης γραμμής.
Όμως είναι επίσης δυνατόν το abc  να μην είναι αυτό που φαίνεται αλλά να σχηματισθεί ένα τελικό΄διαγώνιο τρίγωνο. Το λαμβάνομε υπ'όψιν ως δευτερεύον σενάριο.
Είναι σημαντικό ενδεχόμενο, διότι η περάτωσή του θα σημάνει το τέλος ενός μεγάλης πολυπλοκότητας κύματος και σοβαρή διόρθωση.
Η κατευθυντήρια γραμμή της εναλλαγής των κυμάτων Elliott λέει ότι εφ'όσον τα πρώτα 5 κύματα εξελίχθηκαν χωρίς σύνθετη διόρθωση, είναι αναμενόμενο το επόμενο ανοδικό κύμα, δηλαδή εδώ που βρισκόμαστε να σχηματίσει μία σύνθετη διόρθωση που είναι αυτή που λαμβάνει χώρα τώρα.
Κατά τα λοιπα υπάρχει στασιμότης, και όπως συμβαίνει σε πλάγιες διορθώσεις οι ταλαντωτές αναδρομής αντιστρέφονται συχνά.
 
Στο κατώτερο στάδιο συστολής στο υποσύνολο των σημείων που ακολουθούν τάση παρατηρούμε ότι η γραμμή των τιμών διέσπασε ανοδικά την τιμή των σημείων περιστροφής (pivot points) με χαμηλή ταχύτητα αλλά οι γραμμές των στηρίξεων και αντιστάσεων συσσωρεύονται γύρω της, πράγμα που σημαίνει ότι σύντομα μέσα στο επόμενο διήμερο θα έχομε μία αποφασιστική κίνηση.

Το ίδιο συμβαίνει στο υποσύνολο των ακροτάτων.

 

Δεδομένης της πορείας του ταλαντωτή αναδρομής σε πρώτο στάδιο συστολής, που δείχνει πιο μακροχρόνια πορεία απ'ότι οι ταλαντωτές ημερήσιας δειγματοληψίας χωρίς συστολή και της μορφολογίας των καμπυλών σε ανώτερα στάδια που δείχνουν ότι βρισκόμαστε σε κύμα c, οι πιθανότητες είναι ότι θα πάμε προς τα κάτω για λίγες ημέρες (βλ. αναρτήσεις προηγουμένων ημερών).

Εδώ έχει δοθεί σήμα εξόδου απο την περασμένη εβδομάδα και δεν υπάρχει διάθεση αντιστροφής.

Συνολικά:Βρισκόμαστε προς στο τέλος μιάς μετρίως σύνθετης διόρθωσης. Οι πιθανότητες είναι μεγάλες υπέρ μιας καθοδικής κίνησης που θα τελειώσει αυτή την διόρθωση μέσα στις επόμενες 2-5 ημέρες.
Καταληκτικός στόχος 1150 μον., ίσως λίγο πιο κάτω.
Το εναλλακτικό σενάριο είναι όδευσις προς σχηματισμό τελικού διαγωνίου τριγώνου το οποίο θα περατώσει ένα σύνολο τριών κυμάτων τριών σταδίων συστολής (μεγάλης πολυπλοκότητος) και θα ακολουθήσει αναλόγου μεγέθους διόρθωση. Το σενάριο αυτό έχει πολύ λιγότερες πιθανότητες να ισχύει.

Καληνύχτα στους φίλους και φίλες του ιστολογίου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου