Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2013

22 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ, 2013:ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΔ ΤΟΥ ΧΑΑ

Σημαντικές εξελίξεις σήμερα με ένα σαφές σήμα αντιστροφής στο υποσύνολο των σημείων τα οποία ακολουθούν τάση σε βραχυ- έως μεσοπρόθεσμο ορίζοντα και σε πρώτο στάδιο συστολής της χρονοσειράς.


Το  σήμα αυτο επιβεβαιώνεται απο την έντονα ανοδική διάσπαση της γραμμής των σημείων περιστροφής απο την γραμμή των τιμών στην ημερήσια δειγματολειψία.

Παρά ταύτα, απο τους ταλαντωτές της ημερήσιας  δειγματοληψίας δεν έχομε πάρει ακόμη σήμα αντιστροφής απο τους ταλαντωτές, καθώς και στα ακρότατα όπου παρατηρείται συνέχιση της καθοδικής πορείας.




Αυτό συμβαίνει διότι ακ΄΄ομη δεν έχομε απομακρυνθεί σημαντικά απο τον πυθμένα του καθοδικού διαύλου.
Αυτό φαίνεται και στο πρώτο στάδιο συστολής των ακροτάτων, όπου χρειαζόμαστε ένα κλείσιμο πάνω απο τις 1180 μον. χωρίς σημαντική αντιστροφή και εν συνεχεία συνέχιση της ανόδου πάνω απο τις 1200 μον. για να πούμε ότι τελείωσε οριστικά το τέταρτο κύμα του δευτέρου σταδίου συστολής για το υποσύνολο των ακροτάτων σημείων.
 
 Διαφορετικά μπορεί να πάμε βραχυπρόθεσμα σε συνέχιση της πλάγιας κίνησης.
Η βραχυπρόθεσμη εικόνα δεν είναι καθαρή σε σχέση με την μεσοπρόθεσμη, όπου ξέρομε πολύ καλά ότι έρχεται ανοδικό πέμπτο κύμα σε δεύτερο στάδιο συστολής στο υποσύνολο των ακροτάτων το οποίο έχει προορισμό την περιοχή των 1380-1400 μον.


Η μεσοπρόθεσμη τάση φαίνεται και στο διάγραμμα πρώτου τροποιημένου τρόπου συστολής των σημείων που ακολουθούν τάση όπως έχομε περιγράψει και σε προηγούμενες αναρτήσεις και όπου φαίνετε πιο καθαρά ότι η πλαγιοκαθοδική κίνηση εξαντλεί τα πριθώρια πολυπλοκότητας.

Τα μηνύματα αυτά επιβεβαιώνονται και απο τον εξελικτικό χρόνο, όπου αναμένεται διάσπαση της ισχυρής αντίστασης των 143 ημερών στο υποσύνολο των ακροτάτων σημείων.
Υπάρχει το ενδεχόμενο πλάγιας κίνησης αλλά είναι μάλλον μικρών πιθανοτήτων.


 Στο υποσύνολο των σημείων που ακολουθούν τάση ο εξελικτικός χρόνος έχει γυρίσει προς τα πάνω, πράγμα που σημαίνει περισσότερες ανοδικές μέρες απ'ότι καθοδικές στο αμέσως προσεχές μέλλον
και αυτό πιστοποιείται και απο τον ταλαντωτή που γύρισε προς τα πάνω επίσης.


Συνολικά, το πιθανότερο σενάριο είναι συνέχιση της ανόδου με προσωρινή αντιστροφή κοντά στις 1200 μον, που θα είναι προσωρινή και θα αποτελέσει το σκαλοπάτι για περαιτέρω όδευση προς τις 1370-1400 μον. Πιθανή συνέχιση της πλάγιας πορείας με πολλά πάνω κάτω σε μία στενή ζώνη, μπορεί να είναι βραχυπρόθεσμα εξαντλητική για την ψυχολογία, αλλά μακροπρόθεσμα πολύ ευνοική, καθώς σημαίνει ότι και το ανοδικό κύμα το οποίο θα ακολουθήσει θα είναι ανάλογης πολυπλοκότητας και άρα και μεγέθους.

ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου