Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2013

4 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ, 2013:ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΔ ΤΟΥ ΧΑΑ

Κατ'αρχάς ευχαριστώ πολύ για την ενθουσιώδη υποδοχή των γραφομένων στην ενότητα της μεθόδου μου.
Επιστρέφοντας στα καθημερινά, επιβεβαιώνεται η άποψη ότι αυτό το κύμα έχει ακόμη ζωή  και οδεύει προς τους στόχους που έχομε θέσει σε προηγούμενες αναρτήσεις.
Φαίνετι ότι θα έχει και συνέχεια. Θέλει όμως πολύ προσοχή καθώς βρισκόμαστε μόλις δύο ημέρες εξελικτικού χρόνου στο υποσύνολο των σημείων τα οποία ακολουθούν τάση απο τις 121 ημέρες που είναι Fibonacci στόχος απο πολλά σημεία εκκινήσεως κατά μήκος της καμπύλης των τιμών και αντίσταση που δεν έχει σπάσει απο το 1986.
Προσέξτε την έντονα αυτοόμοια φράκταλ δομή της καμπύλης για την οποία θα κάνομε άλλοτε εκτενή αναφορά καθώς σχετίζεται με την Τετρακτύ του Πυθαγόρα και τον εξάκτινο αστέρα του Δαυϊδ.
Λοιπόν ας χαρούμε την σημερινή εικόνα:

Και στα δύο υποσύνολα σημείων η γραμμή των τιμών βρίσκεται πολύ κοντά στην γραμμή των δευτέρων αντιστάσεων. Ίσχυρή ανοδική τάση με καλές πιθανότητες συνέχειας.
Και στα δύο υποσύνολα σημείων οι γρήγοροι ταλαντωτές αναδρομής βρίσκονται κοντά στα μέγιστά τους. Υπενθυμίζω ότι οι γρήγοροι ταλαντωτές των 11 όρων χρησιμεύου κυρίως ως προειδοποίηση ότι ΠΛΗΣΙΑΖΟΜΕ ακρότατο. Περιμένομε να καταφθάσουν και οι πιο αργές συνιστώσες των 16 και 21 όρων καθώς οι ακριβείς κορυφές συνδέονται με τις πιο αργές συνιστώσες.
 
Δείχνομε την δυσκολία του μετρήματος και την αδυναμία της μεθόδου συστολής των κυμάτων για βραχυχρόνιες αλλαγές χωρίς ταξη και με γρήγορες αλλαγές στην διεύθυνση των κυμάτων.
Η περιοχή που μπέρδεψε πολύ τα πράγματα και ήταν η ημέρα με την νύχτα απο άποψη αποφάσεων ήταν η περιοχή που περικλείεται μέσα στον κύκλο και απεικονίζει ενα μικρό εισαγωγικό, όπως απεδείχθη εκ των υστέρων, αλλά στην ανάλυση θα μπορούσε να είναι τελικό του προηγουμένου κύματος. Τώρα ξέρομε ότι είναι το πρώτο απο τουλάχιστον τρία κύματα και είμαστε στο τρίτο προς τα πάνω, που μπορεί να έχει τρία η πέντε κύματα και αυτό μας δίνει την δυνατότητα να πούμε ότι το C του Β δεν έχει τελειώσει ακόμη και έχει δρόμο μπροστά του απο άποψη τιμών αλλ'όχι και απο άποψη χρόνου, αν δεν σπάσει η αντίσταση των 121 ημερών που είπαμε πιο πάνω.
 

Οι εξελίξεις  των τελευταίων ημερών εκτόξευσαν την αργή συνιστώσα του πρώτου σταδίου συστολής στην τιμή .883 πράγμα που σημαίνει ότι σε πρώτο στάδιο συστολής η κορυφή είναι λίγο πιο πάνω περίπου μεταξύ 1080-1120 μον. 
Δεδομένου του συντόμου του χρόνου που πρέπει να επιτευχθεί αυτός ο στόχος δεν αποκλείονται περαιτέρω βεγγαλικά.

Ως προειδοποίηση εναντίον υπερβολικού ενθουσιασμού άφησα τελευταίο τον ταλαντωτή του εξελικτικού χρόνου των σημείων που ακολουθούν τάση για να δούμε ότι η γρήγορη  συνιστώσα έχει τιμή .93 ( οι τιμές στο γράφημα έχουν ανακλιμακωθεί για να φαίνεται καλύτερα η σύγκριση με τις τιμές του χρόνου (μπλε γραμμή)) και η πράσινη γραμμή που είναι η αργή  συνιστώσα πλησιάζει κατά πόδας την μέγιστη τιμή της.
Οι στόχοι παραμένουν  μετριοπαθείς προς τις 1080-1100, αν και δεν θα με εξέπλησσε υπερβολή προς τις 1150.
 Καλό σας Σαββατοκύριακο φίλες και φίλοι μου.

ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ



2 σχόλια: