Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013

30 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ, 2013: ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΔ ΤΟΥ ΧΑΑ

Η κυματομορφή η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη έχει πολύ μεγάλη ανοδική δύναμη σε βραχυπρόθεσμο προς μεσοπρόθεσμο (2-3 μήνες απο τώρα) ορίζοντα.

Η σημερινή κίνηση δείχνει ότι υπάρχει πρόθεση εκ μέρους των συμμετεχόντων να οδηγήσοουν τις τιμές πολύ ψηλότερα.


Σε δεύτερο στάδιο συστολής έχομε εξαντλήσει ένα τρίτο κύμα αλλά σε τρίτο στάδιο συστολής και τέταρτο στάδιο βρισκόμαστε σε τρίτο κύμα το οποίο αναμένεται να έχει και μεγαλύτερο μέγεθος αλλά και μεγαλύτερη διάρκεια.
Ο στόχος για το δεύτερο στάδιο συστολής, χρησιμοποιώντας ως βάση την διαδρομή απο τις 480 μον, ώς τις 1016, είναι μετριοπαθώς οι 1450-1500 μον. (1,38* (1016-480)) και όπως συμβαίνει συνηθέστερα για τρίτα κυματα (1,618*(1016-480)) είναι οι 1780 μον.

Πως συμβιβάζεται αυτό χωρίς διόρθωση ως τις 1030-1080 την στιγμή κατά την οποία όλοι οι ταλαντωτές αναδρομής δείχνουν πλέον προς τα κάτω;

Δεν αποκλείεται να δούμε ένα ακόμη τίναγμα προς τα πάνω και δεύτερη φάση κορεσμού, αν και αυτό είναι, με βάση το παρελθόν εξαιρετικά απίθανο!!
Επίσης, ο ταλαντωτής αναδρομής των ακροτάτων σημείων δεν κορέσθηκε ποτέ κατά την ως τώρα άνοδο και αν και εδώ απίθανο μπορέι να ξαναγυρίσει προς τα πάνω αν και έχει ψηλή τιμή.


Διαφορετικά, θα πρέπει σε σύντομο χρονικό διάστημα να κατεβούμε προς χαμηλότερες τιμές ούτως ώστε να αποσυμπιεσθούν οι ταλαντωτές και να ξαναρχίσομε προς τα πάνω με μάλλον βίαιο και απότομο τρόπο.
Στο υποσύνολο των τιμών που ακολουθούν τάση η γραμμή των τιμών είναι κάτω απο την γραμμή των σημείων περιστροφής αλλά όχι πειστικά,


ενώ στα ακρότατα οι δύο γραμμές εφάπτονται και βρίσκονται σε μία διορθωτική ρηχή προς το παρόν ταλάντωση που θυμίζει μικρό τρίγωνο. Χωρεί όμως και ερμηνεία 1,2, i, ii καθοδικό.

Το μόνο σημείο που σκιάζει αυτό το αισιόδοξο σενάριο προέρχεται απο το ταλαντωτή αναδρομής πρώτου σταδίου των σημείων που ακολουθούν τάση και εδώ και οι τέσσερις συνιστώσες έχουν στραφεί προς τα κάτω.



Συνολικά, πιστεύω ότι μεσοπρόθεσμα οδηγούμεθα προς πολύ ψηλότερες τιμές.
Βραχυπρόθεσμα είναι ενδεχόμενη με αρκτές πιθανότητες μία διόρθωση, η οποία όμως για μένα θα είναι ευκαιρία εισόδου στον πυθμένα της τον οποίο τοποθετώ μεταξύ 1030-1080 μον.
Η πιθανότητα τετάρτης συνεχούς εναλλαγής προσήμου είναι <5% και αναμένεται αύριο να δείξει κάπως καλύτερα η αγορά τις προθέσεις της.

ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ



 Καλό βράδυ στις φίλες και φίλους του ιστολογίου.





2 σχόλια:

  1. Καλησπέρα κύριε Παπαβασιλείου.Έχω την αίσθηση στη παρούσα φάση ότι ο ΓΔ όχι μόνο δεν θα δει τιμές κάτω από τις 1100 μονάδες αλλά ίσως ούτε κάτω από τις 1140.Η πορεία του προς τις 1800 μονάδες μέσα στο 2014,ίσως και στο α'εξάμηνο,είναι σχεδόν προδιαγεγραμμένη.Καθαρά τασική αγορά το ΧΑΑ,βρίσκεται σε ανοδική μεσοπρόθεσμη και ίσως μακροπρόθεσμη τροχιά και η καλύτερη τακτική είναι η διακράτησις.

    Καλό σας βράδυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Νομίζω ότι αυτό το έγρψα κατ'επανάληψη την τελευταία εβδομάδα, και διαίτερα μετά την ανοδική διάπαση του εξελικτικού χρόνου,.

    Συμφωνούμε απολύτως φίλτατε διορατικέ μου φίλε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή