Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2013

14 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ, 2013:ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΔ ΤΟΥ ΧΑΑ

Η μάχη για την κατάκτηση των προηγούμενων υψηλών εξακολουθεί.
Τις εντυπώσεις κερδίζουν οι  "ταύροι" έως τώρα και απ'ότι φαίνεται ήδη έχουν μπει οι βάσεις για πολύ ψηλότερα επίπεδα στον ΓΔ.
Αυτό φαίνεται απο το τρίτο στάδιο συστολής όπου το τελευταίο κύμα επέμεινε και έστριψε με μεγάλη κλίση προς τα πάνω σε μία ασυνήθιστη κίνηση που ψάχνοντας στο παρελθόν δεν την έχω ξαναδεί δείχνοντας την κατέυθυνση της τάσης η οποία είναι ξεκάθαρα προς τα πάνω και ήδη έχει περάσει τα ψηλά του περασμένου Ιανουαρίου.


Η αγορά μετά τήν διόρθωση του Μαϊου αρχίζει να αναπτύσσει χαρακτηριστικά stealth bull market σε ένα ράλυ αντίδρασης και θέλει προσοχή και προς τις δύο κατευθύνσεις.

Η λευκή γραμμή στο πάνω σχήμα προσεγγίζει την γραμμή τετάρτου σταδίου συστολής την οποία έχω σχεδιάσει σε προηγούμενες αναρτήσεις και την ξανασχεδιάζω στο κάτω.
Φαίνεται να υλοποιείται το δεύτερο σενάριο που είχαμε περιγράψει με επιμονή και αύξηση της κλίσης του τελευταίου σχήματος.

Άρα δεν υπάρχει πλεόν αμφιβολία ότι μακροχρόνια θα δούμε πολύ ψηλότερα επίπεδα καθώς για την συμπλήρωση αυτής της κυματομορφής απαιτούνται αρκετές δεκάδες κυμάτων χαμηλοτέρων σταδίων συστολής.Δεν αποκλείεται να βρισκόμαστε στα αρχικά στάδια δημιουργίας ενός πολύ μεγάλου εισαγωγικού ανοδικού τριγώνου.

Το ίδιο πράγμα πιστοποιούν και οι εξελικτικοί χρόνοι οι οποίοι έχεουν διασπάσει αντιστάσεις και ιδιαίτερα ο εξελικτικός χρόνος στο υποσύνολο των σημείων που παρακολουθόυν τάση και συνεχίζει προς τα πάνω (είναι ήδη στις 125 ημ) μετά την διάσπαση των 121,5 ημερών.
Το ζήτημα είναι τι γίνεται βραχυπρόθεσμα. 
 Οι ταλαντωτές αναδρομής δείχνουν κόπωση και είναι έτοιμοι για διόρθωση απο την έκταση και την
ένταση της οποίας θα εξαρτηθεί η περαιτέρω πορεία, αν και οι πιθανότητες είναι πολύ περισσότερες για σημαντική άνοδο μετά την διόρθωση παρά επαναπροσέγγιση των χαμηλών του Ιουνιου 2012.



Το ίδιο και ο ταλαντωτής αναδρομής των σημείων που ακολουθούν τάση που για πέμπτη ημέρα βρίσκεται στην ανώτατη τιμή του.


Η γραμμή των τιμών άγγιξε την γραμμή των σημείων περιστροφής και οι γραμμές αντιστάσεων και στηρίξεων συμβάλλουν προς την γραμμή των σημείων περιστροφής.
Αναμένετια δηλαδή η επόμενη μεγάλη κίνηση στο υποσύνολο των ακροτάτων και η ταχεία συνιστώσα του ταλαντωτή αναδρομής σ'αυτό το υποσύνολο σημείων έστριψε προς τα κάτω χωρίς όμως να τμήσει τις βραδύτερες συνιστώσες και είναι στο  98% της μεγίστης τιμής της.



Συνολικά, η άνοδος εμφανίζει μεν αντοχή αλλά και κόπωση βραχυπρόθεσμα.
Το πιθανότερο είναι σχηματισμός ενός τελικού διαγωνίου τριγώνου που είναι δυνατόν να φθάσει τα προηγούμενα υψηλά αλλά δεν νομίζω ότι έχει πολλά περιθώρια ανόδου απο το σημείο αυτό και πέρα.
Μεσοπρόθεσμα προς μακροπρόθεσμα είναι σαφέστατο πλέον ότι έχομε μακρύ δρόμο προς τα πάνω σε ένα διορθωτικό ράλυ της μεγάλης πτώσης μεγάλου μεγέθους.

ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ



4 σχόλια:

  1. Η αλήθεια είναι πως και διαγραμματικά δόθηκαν στόχοι σε πολύ υψηλότερα επίπεδα μεσομακροπρόθεσμα.
    Σας ευχαριστούμε για αυτή την διαφορετική προσέγγιση.

    ΥΓ. Η προσπάθεια σας για παραμετροποίηση του Gann (έτσι τουλάχιστον το αντιλαμβάνωμαι) είναι άξια συγχαρητηρίων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια.
    Θα έλεγα ότι είναι περισσότερο απόπειρα παραμετροποίησης του αρχετύπου Elliott.
    Όμως ξέρετε, οι δύο προσεγγίσεις πλησιάζουν η μία την άλλη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. καλησπερα σας
    τα καλα λογια ειπωθηκαν απαξ
    σειρα εχει το αιτημα
    Αντιλαμβανομαι οτι εργαζεσθαι πανω σε μια σημαντικη παραμετρο της Τ.Α, θεωρω οτι προκειμενου να να γινει κτημα περισσοτερων θα ηταν σκοπιμη μια εκλαικευση της μεθοδου οπου και οποτε ειναι δυνατο. πχ
    τι θα πει σταδιο συστολης,που μπορουμε να μαθουμε περισσοτερα για τον ταλαντωτη αναδρομης κτλ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Παρακαλώ ρίξτε μία ματιά στις αναρτήσεις στην ενότητα "μέθοδος".
    Δεν είναι ολοκληρωμένη, αλλά περιέχει τις βασικές ιδέες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή