Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2013

11 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ, 2013:ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΔ ΤΟΥ ΧΑΑ

Ανάσχεση της ανόδου σήμερα και φάνηκαν οι πρώτες ρωγμές στην κυρίαρχη τάση.
Νομίζω ότι είναι δομικές ρωγμές και όχι μία παροδική ανάσα στην άνοδο.
Ιδιαίτερα αν η κάθοδος συνεχίσει για άλλη μία ημέρα, οπότε πλην του ταλαντωτή των σημείων που ακολουθούν τάση και οι υπόλοιπες ταχείες συνιστώσες θα τμήσουν εκ των άνω τις βραδύτερες η θα αποκλίνουν εκ του σημείου κορεσμού προς τα κάτω.
Η γραμμή των τιμών συνάντησε την γραμμή των σημείων περιστροφής και οι γραμμές αντιστάσεων και στηρίξεων συνωστίζονται γύρω απο την γραμμή των σημείων περιστροφής, πράγμα που σημαίνει είτε πλάγια κίνηση είτε έναρξη σημαντικής κίνησης. Λόγω της εκκινήσεως προς τα κάτω του ταλαντωτή αναδρομής αναμένεται διόρθωση με πρώτο σταθμό περί τις 1000 μον και απ'εκεί και πέρα βλέπομε.






Στο υποσύνολο των ακροτάτων δεν τραυματίστηκε η τεχνική εικόνα της ανόδου.
Μένει ένα παράθυρο συνέχειας, αν την ερχόμενη εβδομάδα περάσομε σε μία κατάσταση καθημερινής εναλλαγής προσήμου με ψηλότερα ψηλές τιμές και ψηλότερα χαμηλές.
Όμως ειλικρινά δεν πιστεύω ότι αυτό είναι πιθανόν, λόγω του κορεσμού του ταλαντωτή αναδρομής στο ίδιο υποσύνολο σημείων.







Στον εξελικτικό χρόνο του ίδιου υποσυνόλου σημείων διαμορφώθηκε ένα κλασσικό πεντάρι που μας έφερε στον στόχο Fibonacci των 135 ημερών και με απόλυτη ισότητα πρώτου και πέμπτου κύματος.
Ίσως εδώ συμπληρώνεται ένα τρίτο κύμα η ένα κύμα C.
Όμως σε κάθε περίπτωση η αναμενόμενη συνέχεια είναι κατά κύριο λόγο διόρθωση και κατά δεύτερο πλάγια διαδρομή με καθημερινή εναλλαγή προσήμου για 3-5  ημέρες.


Συνολικά στην καλύτερη δυνατή περίπτωση μπορεί να δούμε πλάγια πορεία του δείκτη την επόμενη εβδομάδα, με πιο πιθανό το σενάριο της διόρθωσης.
Καλό Σαββατοκύριακο σε όλους και όλες.

ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ






9 σχόλια:

  1. Καλησπέρα κύριε Παπαβασιλείου.Προσωπικά δεν βιάζομαι να θεωρήσω το σημερινό ως απαρχή μιας μεγαλύτερης διορθώσεως,δεν είδα κάτι που να με πείσει ότι το έξυπνο χρήμα σήμερα ξεφόρτωνε.Εάν αφαιρέσουμε τις απώλειες της ΕΕΕ,τότε το αποτέλεσμα ίσως να ήτο και θετικό ενώ και η μεσαία κεφαλαιοποίηση που σήμερα εδέχθη ισχυρούν πλήγμα δεν τραυματίσθηκε βαναύσως.

    Νομίζω ότι αυτό το μέρος του ταξιδιού του Ελληνικού χρηματιστηρίου είναι πιο περίπλοκο απ'το περσινό για τον εξής λόγο ότι οι ξένοι συμμετέχουν πλέον περισσότερο σε σχέση με το 2012,σε αντίθεση με τους Έλληνες επενδυτές οι οποίοι το τελευταίο 10μηνο βρίσκονται σταθερά απ'την πλευρά των πωλητών.

    Σήμερα βλέποντας τους ΟΤΕ-ΟΠΑΠ-ΔΕΗ,τους 3 σωματοφύλακες δηλαδή του ΧΑΑ,επείσθηκα ότι τα νέα υψηλά είναι ζήτημα ολίγων συνεδριάσεων και πιθανότατα θα λάβουν χώρα ως τη λήξη των παραγώγων την ερχόμενη Παρασκευή.Υποκειμενική φυσικά η άποψις,με μεγάλα ποσοστά λάθους.

    Καλό σας βράδυ και να'χετε ένα υπέροχο Σαββατοκύριακο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλησπέρα!
    Ειναι πλέον σαφές.
    Το καλο μας ειναι το κακο των ΗΠΑ, ΕΕ και τούμπαλιν.

    Ειναι να πανε σε double deep και το κρατάνε με νύχια και δόντια.
    Το καταδεικνύει η ταυτόχρονη πτώση χρυσου και πλατίνας όπως 29'-31' ενώ το μόνο που περιμένουμε ειναι να περάσει η πλατίνα εκ νέου κατω του χρυσου.(εδώ εχει πολυ δουλειά ο ΑΞΙΟΣ)

    Μόλις επιβεβαιωθεί το DD το ΧΑΑ θα απογειωθεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα. Γιατί πιστευετε οτι το DD θα απωγειώσει το ΧΑΑ? Το πρώτο deep δεν ήταν που μας ισοπέδωσε?

      Διαγραφή
  3. Αυτό το πιστεύει ο φίλος Μάρκος ο οποίος ελπίζω να απαντήσει, δεν το συμμερίζεται ο γράφων.
    Πιστεύω ότι και η δεύτερη βουτια (dip) και όχι deep που σημαίνει βαθύς δεν θα είναι επιεικώς καθόλου ευχάριστη για κανέναν.
    Νομίζω όμως ότι θα συμβεί, καθώς απο θεμελιώδους πλευράς δεν έχει επιτευχεθί πραγματική ανάπτυξη, το χρέος πλέον βαραίνει πολύ στην οικονομία των ΗΠΑ αλλά και των εμπορικών και χρηματοπιστωτικών τους εταίρων και δεν έχει επέλθει ουσιαστική μεταρρύθμιση στον τρόπο λειτουργίας και του τραπεζικού και του χρηματοπιστωτικού συστήματος. Από τεχνική άποψη οι προσωπικές μου μελέτες δείχνουν, και νομίζω ότι γίνεται φανερό και σε μία πρόχειρη ματιά του διαγράμματος του DOW, ότι η τρέχουσα διόρθωση είναι τεραστίων διαστάσεων (κρατά απο το 1999) και έχει τουλάχιστον μία διετία μπροστά της, λαμβάνει την μορφή επιπέδου επεκτεινομένου τριγώνου του οποίου το πέμπτο και πιο καταστροφικό κύμα προς τα κάτω δεν έχει συμβεί ακόμη.
    Πιστεύω ότι ο Dow θα πιάσει περί τις 20-22000 πριν γυρίσει για τα καλά προς τα κάτω κατά την μετάπρωση απο το τέταρτο στο πέμπτο κύμα του τριγώνου και νομίζω ότι η κατάληξη θα είναι περι τις 4000 μον. συντηρητικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τα λέω όπως τα βλέπω και υπαγορεύουν οι κανόνες της θεωρίας μου φίλε μου tzo41 και μακάρι να έχεις δίκιο.
    Αν έχεις δίκιο back to the drawing board.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. dave
    Το δεύτερο deep συνοδεύεται απο ποσοτική χαλάρωση διότι το € δεν αντέχει σε τοσο χαμηλή κυκλοφορία και ταχύτητα τη στιγμη που εχει εξαντληθεί η ρευστότητα.
    Ποσοτική χαλάρωση σημαίνει για τον πιεσμενο Νότο πληθωρισμό που τοσο χρειαζόμαστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Για να το καταλάβουμε πιο καλα
    Το 2€ δεν επρεπε να υπάρχει και ισος τώρα να κάναμε το 1€ κερμα
    200€ και 500 δεν έχουν λόγο ύπαρξης.

    Πολυ λάθος σχεδιασμός απο μιας αρχής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ελπίσω να είστε καλά στη Κρήτη μετά τη σεισμική δόνηση.
    Κοιτάζω το διάγραμμα του ΓΔ , παρατηρώ ότι το τελευταίο ανέβασμα έγινε με λιγότερους όγκους από το προηγούμενο του Μαΐου, και ο μεγαλύτερο όγκος έγινε στη Παρασκευής με πτωτική συνεδρίαση κάτι που υποψιάσω ότι το τελευταίο ανέβασμα δεν έχει τα σωστά θεμέλια .
    Προσωπικά δεν έχω την απαραίτητη γνώση και εμπύρια για να σχολιάσω μια τεχνική ανάλυση.
    Όμως παρατηρώ ότι αυτό που συμβαίνει στο χρηματιστήριο δεν αντιπροσωπεύει αυτό που συμβαίνει στην πραγματική οικονομία.
    Βεβαία το χρηματιστήριο προεξοφλεί τα επόμενα γεγονότα , και προφανώς μπορούν ναι είναι καλά η πολύ καλά , κάτι που προσωπικά δεν βλέπω, η αγορά είναι παγωμένη , οι τράπεζες δεν δίνουν λεφτά , ούτε τα δάνεια που οι ίδιες έχουν έγκριση , βλέπε εξοικονομώ η άλα προγράμματα.
    Είμαστε παγιδευμένοι με πολιτικούς χωρίς όραμα και πάνω από όλα χωρίς την θέληση να μας οδηγήσουν έξω από την κρήση .
    Τα λεφτά που μπαίνουν στο χρηματιστήριο δεν είναι για να τροφοδοτήσουν οι επιχειρήσεις και συνεπώς τη οικονομία , είναι μονό για να παράγουν άλα λεφτά ένα λογιστικό πλούτο για παρκαρισμένα χρήματα .
    Για αυτό πιστεύω ότι με το χρόνο πρέπει να διαμόρφωση μια ισορροπία μεταξύ πραγματική οικονομία και χρηματιστήριο εάν ο τελευταίο, ακόμα, αντιπροσωπεύει ο παλμός τις αγορά .

    Ζήτω συγνώμη για τα λάθη και ευχαριστώ για τη κατανόηση .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ol cs
    Το ΧΑΑ ειναι 6 μήνες μπροστά τη στιγμη που μιλάμε.
    βλέπει λιγότερο τη παγκόσμια συγκυρία και περισσότερο την εξασφάλισης μέσο-μακροπρόθεσμων επενδύσεων με μεγάλο περιθώριο κέρδους στη χώρα.
    Μεγάλο κερδος εννοούμε το κερδος που ειναι πολλαπλάσιο του μέσου αναμενομένου.
    Για την ελλαδα κερδος μετα φόρων πανω απο 10% αυτη τη στιγμη επιτυγχάνεται μόνο με πολυ υψηλή πίστωση που ειναι ασύμφορη λόγο επιτοκίων.
    Οι χρηματαγορα προσφέρει πολυ υψηλή πίστωση όπου το αναμενόμενο κερδος μπορει να επικαλυψει το επιτόκιο κατα πολυ και να ανεβάσει το συνολικο προσδοκομενο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή