Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2013

6 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ, 2013:ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΔ ΤΟΥ ΧΑΑ

Όλους αυτούς τους μήνες με προβλημάτιζε η μορφολογία της διορθωτικής ανόδου απο τις 480 μον. περίπου πέρισυ τον Ιούνιο, ως το υψηλό των 1140 περίπου.
Ναι μεν στο δεύτερο στάδιο  συστολής τα  πράγματα ήταν ολοκάθαρα ότι επρόκειτο για διπλό ζιγκζάγκ αλλά στην πιο πολύπλοκη εκδοχή δεν μπορούσα να βγάλω συμπερασμα.
Σήμερα "άναψε ο γλόμπος" μου φαίνεται.
Νμίζω ότι πρόκειται για ένα εισαγωγικό Α η πρώτο κύμα τριών σταδίων συστολής με μορφή επεκτεινομένου σφηνοειδούς τριγώνου και αποτυχία του πέμπτου κύματος.
Ξέρω ότι αυτό ακούγεται περίπλοκο και γι' αυτό θα δείξωμε ορισμένα παραδείγματα απο άλλες αγορές απο τον εξαιρετικό ιστότοπο:

Εδώ είναι ένα διαγώνιο τρίγωνο το οποίο αντέστρεψα για να φαίνεται ανοδικό και προέρχεται απο αγορά Forex GBP/STRLNG

 
Επίσης παραδείγματα κανόνες κλπ μπορείτε να βρήτε εδώ στον εξαιρετικό ιστότοπο του Bulkowski 


Για να δούμε τώρα τον ΓΔ απο πέρισυ σε πρώτο στάδιο συστολής και πριν την επιλογή ακροτάτων.

Το πρόβλημα με αυτό τον σχηματισμό είναι ότι κάνει βαθειές διορθώσεις μετά την συμπληρωση του και το ερώτημα είναι αν το Α είναι ολόκληρη η διόρθωση η αν μετάτην συμπλήρωση του Β θα ακολουθήσει και μεγαλυτέρου μεγέθους C.
Μιλάμε αρκετό καιρό γι'αυτό το ενδεχόμενο λόγω της μορφολογίας της καμπύλης του δευτέρου σταδίου συστολής το οποίο ξαναδείχνομε.
Η πρόοδος της διόρθωσης απο τον περασμένο Μάϊο είναι διορθωτική της ανόδου και με ηυξημένες πιθανότητες θα οδεύσωμε σε σημαντική διόρθωση εντός ολίγου.
 Σε ημερήσια βάση ο ταλαντωτής των σημείων που ακολουθούντάση έδειξε σημεία αδυναμίας και στρέφεται προς τα κάτω αν και ακόμη η καμπύλη των τιμών βρίσκεται πάνω απο την γραμμή των σημείων περιστροφής.
.
 Παρατηρείστε όμως ότι η λευκή γραμμή των τιμών προοδεύει με πολύ μικρή ταχύτητα που σημαίνει αδυναμία.
Η γραμμή τιμών των ακροτάτων είναι σε υπεραγορασμένη ζώνη πλέον και αναμένεται βραχυπρόθεσμη τουλάχιστον διόρθωση.

Ο ταλαντωτής του ίδιου υποσυνόλου σημείων ακίνητος σχεδόν στην ουδέτερη ζώνη.

Ο εξελικτικός χρόνος μία ημέρα πάνω απο την αντίσταση των 216,5 ημ., αλλά με τον όλο σχηματισμό να ενισχύη την άποψη ότι οδεύομε προς σημαντική διόρθωση καθώς, και εδώ σχηματίζεται ένα επεκτεινόμενο οειζόντιο τρίγωνο (σχηματισμός μεγαφώνου) του οποίου το πέμπτο και μεγαλύτερο σκέλος δεν έχει πραγματοποιηθεί ακόμη και λέει ότι αν έλθη τελικά αυτή η διόρθωση θα διαρκέσει τουλάχιστον ένα δίμηνο. 


Πιθανότης συνέχισης της ανόδου την Δευτέρα περίπου 2%.
Συνολικά πιστεύω ότι πλέον η έναρξη της αναμενόμενης διόρθωσης είναι θέμα 1-2 ημερών και μάλιστα ίσως άρχισε σήμερα.
Θα αρχίσω να πιστεύω το αντίθετο με μεγάλη και αποφασιστική άνοδο την επόμενη εβδομάδα που θα συντρίψη την αντίσταση των 1000 μον σε λίγα λεπτά.
Εν τω μεταξύ εγώ πλέω με την μηχανή σβυστή και φλόκο θυέλλης.

ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ

15 σχόλια:

  1. ΚΥΡΙΕ ΣΤΑΘΗ Putin: Η Ρωσία θα βοηθήσει τη Συρία σε περίπτωση επίθεσης Διαγγελμα Obama την Τρίτη για τη Συρία http://www.capital.gr/NewsTheme.asp?id=1866196

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τεχνικά τελειώνουν τα ψέματα Λουκά μου.
    Μπορεί να κάνω λάθος και το εύχομαι αλλά μέσα στην εβδομάδα πρέπει να δούμε την έναρξη της επόμενης μεγάλης κίνησης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΤΟ ΛΕΩ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΣΕ ΘΕΩΡΩ ΔΑΣΚΑΛΟ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΡΙΑ ΦΟΒΑΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟ ΕΧΕΙ ΠΕΙ ΑΛΛΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΠΑΙΣΙΟΣ ΤΟ ΑΝΑΦΕΡΗ ΣΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΟΥ ΔΑΣΚΑΛΕ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΡΙΑ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλησπέρα κύριε Παπαβασιλείου.Θα δώσω 2 διαφορετικές κυματικές εκδοχές,έτσι για να'χουμε ποικιλία στα σενάρια.Πρώτη εκδοχή,να'χει ξεκινήσει bull market απ'το 471: Το 1ο κύμα να'χει ολοκληρωθεί στο 1052 και έπειτα μέσα από περίπλοκη διόρθωση irregular flat ABC(a=799, b=1159 ,c=788)του 2,να έχει εκκινήσει το 3άρι.

    Δεύτερη εκδοχή,4άρι του 2932 του bear market του 2007:συνεχή zig-zag(xzy και abc,παράδειγμα ως το 1052 ένα abc=x και irregular flat abc 799-1152-788=z)και αυτό που βλέπουμε είναι ένα επίσης zig-zag ανάλογο του x.Αυτή η εκδοχή θα μας πάει max 1728 μονάδες(y=1.618x)και minimum στα προηγούμενα υψηλά του 1159 και επιστροφή είτε για νέο χαμηλό(χαμηλότερο του 471),είτε double bottom υψηλότερα του 471.

    Μπορούμε να υποθέσουμε ποια απ'τις 2 θα κυριαρχήσει βλέποντας και κρίνοντας πολλά πράγματα αλλά θα'ναι υποκειμενικό εκ μέρους μου,οπότε τα αφήνω απλά ως πιθανά σενάρια να βρίσκονται στο τραπέζι.Πάντως και η αισιόδοξη και η απαισιόδοξη εκδοχή θα χρειασθούν πολύ χρόνο για να επαληθευθούν με αποδείξεις.

    Καλό Σαββατοκύριακο να έχετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλησπέρα και από εμένα. Για να μπερδέψω λίγο ακόμα τα πράγματα:
    Στις τράπεζες (Alpha, Πειραιώς) ο Price Oscillator παρουσιάζει απόκλιση με τις τιμές (οι τιμές πάνω, ο ταλαντωτής κάτω). Επίσης, σήμερα λίγο πριν το τέλος της συνεδρίασης πήραν αρκετά κέρδη από αυτές. Τυχαίο? Προμηνύεται κάτι?
    Σε άλλες μετοχές (Ελλάκτωρ, Βιοχαλκο κλπ) ο MACD είναι έτοιμος να δώσει σήμα αγοράς.
    Μήπως να ζητήσουμε και την βοήθεια του King77??

    Good night and good luck!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ολα τα συμπεράσματα κ παραδείγματα πολύ χρήσιμα..ευχαριστώ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Στο 1157 τελειωσε το 12345 ...
    στο 788 τελειωσε το Α της διορθωσης ..μεχρι τωρα ...
    αμεσα ειμαστε στο Β της διορθωσης και περιμενουμε και το C(το οποιο μπορει και να αρχισε βεβαιως)

    Απαισιοδοξο σεναριο
    Στο 1157 να τελειωσε το 4 της μεγαλης πτωσης απο το 2007 και να ειμαστε τωρα στο τελευταιο 5αρι
    που θα δωσει νεο χαμηλο ...δυστυχως επτωχευσαμε δηλαδη....
    Καλη νυχτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ευχαριστώ πολύ όλους τους φίλους για τα σχόλια την ανάλυσή τους και κυρίως για την ουσιαστική κριτική τους.

    1. Δεν είμαι πολιτικός αναλυτής φίλε Λουκά και προ πάντων δεν έχω το δώρον του γέροντα Παΐσιου.
    Ένα πράγμα που μου έμαθε η ανάλυση των χρηματιστηριακών καμπυλών είναι να είμαι έτοιμος να αλλάξω άποψη βάσει των δεδομένων που έχω μπροστά μου και των μεθόδων που χρησιμοποιώ.

    2. Πρώτα πρώτα απαντώ στον φίλο tzo41.
    Το πρόβλημα αυτό των πολλαπλών σεναρίων είναι κάτι που βοηθά να λυθή η ανάλυση συστολής των κυματομορφών.
    Η άψογη ανάλυσή σας αφορά την πολύπλοκη αρχική χρονοσειρά.
    Σε δεύτερρο στάδιο συστολής όμως, διαπιστώνομε ότι δεν μπορεί να είναι αλήθεια το σενάριο για έναρξη μεγάλου τρίτου κύματος, γιατί η ταχύτητα με την οποία εξελίσσεται είναι πολύ μικρή και όλο το τμήμα της καμπύλης αππο τον Μάϊο και εδώ λέει ότι όλη αυτή η περίπλοκή κυματομορφή αποτελεί διόρθωση ενός ανοδικού διπλού ζιγκζαγκ σε δύο στάδια συστολής. Το μόνο ζήτημα είναι αν αυτή η διόρθωση έχει την ίδια πολυπλοκότητα με το ζιγκζάκ η ένα παραπάνω και το πότε θα έλθει και τι εντάσεως θα είναι το κύμα C της διόρθωσης του Α του περασμένου Ιουνίου-Ιανουαρίου. Λέω Α γιατί αυτό το κύμα επίσης έχει χαμηλή ταχύτητα αναπτύξεως σε σχέση με το τελευταίο κύμα καθόδου εξεταζόμενη σε τρία στάδια συστολής. Άρα μιλάμε για μία μακρόσυρτη διόρθωση που θα πάρει χρόνο να συμπληρωθεί καθώς αυτό είναι μόνον στο πρώτο κύμα του όλου σχηματισμού.
    3.Δεν θα συμφωνήσω για τον Ελλάκτορα τουλάχιστον φίλτατε Θωμά.
    Διάβασε το άρθρο του kennedy για το φαινόμενο της σφεντόνας όπου ο MACD ακουμπάει την μηδενική γραμμή και μετά στρέφεται βαίαια προς τα κάτω. Νομίζω ότι ετοιμάζεται για γερή βουτιά ο Ελλάκτωρ.!!! Το τελευταίο κερί δείχνει ταχεία υποχώρηση απο τα ψηλά μόλις διέσπασε βραχυχρόνιους ΚΜΟ. Δεν έχω τον καιρό να αναλύσω την ΒΙΟΧΚ.Θα την δω το Σαββατοκύριακο.
    Αν δεν ήταν η Συρία θα έλεγα ότι η όλη εικόνα "μυρίζει" προκύρηξη εκλογών σύντομα η κάτι πολύ στραβό στο πολιτικό σκηνικό που δεν το ξέρομε ακόμη, όπως κάποια υπόγεια απειλή της τρόϊκας "Αν δεν κλείσετε τις πολεμικές βιομηχανίες δεν έχει την επόμενη δόση" η κάτι τέτοιο. Αν χρησιμοποιήσω την αντίστροφη λογική ότι οι κυματομορφές προβλέπουν τα γεγονότα, θα έλεγα ότι υπάρχει ένα εξαιρετικά φορτισμένο αρνητικά κλίμα και θα περίμενα ακραία έκτροπα το Σαββατοκύριακο, ίσως πέρα απο τις διαδηλώσεις.
    4. Ευχαριστώ φίλε Hawk.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. δασκαλε θα ηθελα την την εκτιμηση -αναλυση της ΕΕΕΚ κοκα-κολα σε ευχαριστω δασκαλε μου εχει κανει εντυπωση που βρισκετε τοσο ψηλα σε ευχαριστω δασκαλε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Εδώ δεν θα μπορέσω να ανταποκριθώ φίλε μου Λουκά διότι δεν βγαίνει ο χρόνος και για λόγους αρχής.
    Δεν αναλύω ακόμη μεμονωμένες μετοχές, διότι η όλη μέθοδος είναι υπο δοκιμήήν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. KALIMERA KO. STATIS , EIMAI O TELEYTEOS ANAGNOSTIS (GRAFO STA LATINIKA GIATI EIMAI ITALOS KAI ZITO SIGNOMI , EAN SAS ENOKLEI MA MOU TO PEITAI KAI DEN SANAGRAFO) BRIKA TO BLOG SAS APO TOO KO. BASILIS MARKAKIS, FILOS KAI EXERETIKO ANALITIS, EITELA NA SAS SINXARISO GIA TIN LEPTOMERI ANALISI, KAI NA KALIMERIZO OLI I ANAGNOSTES TOU BLOG

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Bongiorno amico ol cs
    Benvenuto fratello Italiano.
    Οχι μόνον δεν με ενοχλεί η γραφή με λατινικούς χαρακτήρες των Ελληνικών απο κάποιον αδελφό γείτονα που δεν μιλά την γλώσσα μας ως μητρική, αλλά μου προκαλεί ιδιαίτερη συγκίνηση η παρουσία σας. Σας ευχαριστώ πολύ που μπήκατε στον κόπο να επικοινωνήσετε μαζύ μου και για τα καλά σας λόγια και ελπίζω να σας έχωμε τακτικά κοντά μας.
    Πρέπει όμως να ρωτήσω. Εσείς διαβάζετε Ελληνικά με Ελληνικούς χαρακτήρες;
    Αν όχι, δυστυχώς τα ιταλικά μου δεν είναι καθ΄λου καλά και εξαντλούνται σε μερικές λέξεις και φράσεις.
    Αν θέλετε μπορούμε να επικοινωνούμε στα αγγλικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. KALIMERA KO STATIS , EYXARISTO GIA TIN FILOXENIA SAS, DIBASO ELLENIKA KAI 8A MILAO ARKETA , DEN LEO KALA GIATI EINAI POLI DISKOLI GLOSSA, DISTIXON DEN MPORO NA GRAPSO ELLENIKA, TA ORTOGRAFIKA LATI 8A EITANE PARA POLLA. GIA AYTO SAS EYXARISTO GIA TIN KALOSINI KAI TIN YPOYMONI SAS KAI TOYS AGNOSTE TOU BLOG. TO ONOMAMOY EINAI OLVINO.

      Διαγραφή
  13. kalispera sas...parakoloutho me endiaferon tin douleia sas
    apo klassiki texniki analisi prin merikes meres konta stin perioxi tou 308 egine ena poli dinato fainomeno me tin sigkentrosi ton kiniton m.o......auto simvainei liges fores to xrono kai sinithos orizei tin tasi tis agoras gia arketo megalo diastima...oso i agora einai apo pano tous tha vlepoume sinexos ipsiloteres times...profanos kai tha vgainoun diorthoseis (anameno na diorthosei apo to simeio auto o gd) alla tha sinexizei anodika...an perasei apo kato tous tote tha anoixei to dromo gia arketa xamiloteres times
    kalo svtk

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Φίλτατε modi
    Ο ol cs είναι Ιταλός και κάονμε την παραχώρηση χρήσης λατινικών χαρακτήρων.
    Εσείς όμως φαίνεται ότι είστε Έλληνας γέννημα θρέμα.
    Μπορώ να παρακαλέσω να χρησιμποιήσετε Ελληνικά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή