Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2013

4 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ, 2013:ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΔ ΤΟΥ ΧΑΑ

Μία ήσυχη ημέρα σήμερα χωρίς συγκινήσεις.

Όπως ήταν φυσικό δεν προέκυψαν σημαντικές αλλαγές στα διαγράμματά μας.
Στο υποσύνολο των σημείων που ακολουθούν τάση η γραμμή των τιμών εξακολουθεί να βρίκεσται πάνω στην γραμμή των πρώτων αντιστάσεων και σταθερά πάνω απο την γραμμή των σημείων περιστροφής.

Ο ταλαντωτής αναδρομής στο ίδιο υποσύνολο σημείων παρέμεινε πρακτικά ακίνητος σε ελαφρά αρνητικό έδαφος και στραμένος προς τα πάνω. Αυτή η κατάσταση ερμηνεύεται ως αμφίβολη και μπορεί να συνεχίση προς τα πάνω η να γυρίση. Θέλει προσοχή.

Στο υποσύνολο των ακροτάτων τα πράγματα είναι λίγο πιο θετικά, διότι η γραμμή των τιμών πατά σταθερά την γραμμή των δευτέρων αντιστάσεων και ο ταλαντωτής μετά απο πλάγια κίνηση είναι προσανατολισμένος προς τα πάνω.




Ενδιαφέρον παρουσιάζει ένας σχηματισμός "μεγαφώνου" που σχηματίζεται στον εξελικτικό χρόνο απο πέρισυ.Οι 179 ημέρες ΕΧ σηματοδότησαν την αντιστροφή.

Αυτός ο σχηματισμός λέει ότι σε τρεις ημέρες εξελικτικού χρόνου, το πολύ δηλαδή σε μία εβδομάδα,
χτυπάμε την αντίσταση των 221,5 ημερών. Τώρα έχομε 219.
Σ'αυτό το σημείο, η θα πρέπει να περάσωμε με δύναμη προς τα πάνω, καθώς το τελευταίο ανοδικό κύμα είναι χωρίς "σπασίματα" και μπορεί να είναι το πρώτο τρίτου, η θα οπισθοχωρήσωμε προς τα πίσω προς την στήριξη της μαύρης γραμμής που σημαίνει 1-2 μήνες καθοδικής ταλαιπωρίας.
Συνολικά δηλαδή, έχομε λίγο περιθώριο προς τα πάνω, ίσως και σημαντικό με επαναπροσέγγιση των 1000 μον. αν υπολογίσω την πορεία των τιμών του ταλαντωτή αναδρομής αλλά στο σημείο αυτό χρειάζεται πολλή προσοχή, καθώς υπάρχουν αρκετές ενδείξεις υποχώρησης.
Τα περιρρέοντα γεγονότα, όπως Συρία, Γερμανικές εκλογές κλπ συμβάλλουν στην αβεβαιότητα.
Αναταράξεις στις αναδυόμενες αγορές πρέπει επίσης να ληφθούν υπ'όψη. 
Πάντως σε οποιαδήποτε περίπτωση πιστεύω ότι η αβεβαιότητα τελειώνει είτε έτσι είτε αλλοιώς και τα αποτελέσματά της θα είναι προσωρινά. Η μεσοπρόθεσμη ανοδική κίνηση αν και διορθωτική στην φύση της με κανένα τρόπο δεν έχει τελειώσει.
Μία ενδεχόμενη σύγκρουση στην Συρία, όλοι ξέρουν ότι σηματοδοτεί επίσημη επανέναρξη του Ψυχρού Πολέμου και μας βάζει σε νέα ιστορική περίοδο και δεν νομίζω ότι είναι έτοιμοι για κάτι τέτοιο.
ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου