Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013

26 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ, 2013: ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΔ ΤΟΥ ΧΑΑ

Παρά το γεγονός ότι διεσπάσθη ανοδικά η αντίσταση των 1022 μον., ουσιαστικά δεν έχει αλλάξει τἰποτε και το κρίσιμο σημείο πλησιάζει στις 1050-1100 μον. και εξελικτικό χρόνο στο υποσύνολο των σημείων που ακολουθούν τάση στις 215-221 ημέρες που σημαίνει το πολύ δέκα ημέρες απο σήμερα.

Έχομε δείξει σε προηγούμενες αναρτήσεις τον εξελικτικό χρόνο και τον έχομε περιγράψει στα αγγλικά στην ενότητα "Μέθοδος" αυτού του ιστολογίου.
Όπως και στην περίπτωση των τιμών έτσι και εδώ μπορούμε να κατασκευάσομε έναν ταλαντωτή αναδρομής του εξελικτικού χρόνου, πράγμα το οποίο έκανα αυτές τις ημέρες.
Αν είχε δίκιο ο Gann ότι χρόνος και τιμή συμβαδίζουν και μάλιστα κατ'εκείνον συνδέονται και με μία σχέση των τετραγώνων τους τότε θα πρέπει και ο ταλαντωτής χρόνου και τιμών επίσης να συμμεταβάλλονται, να πηγαίνουν δηλαδή προς την κατεύθυνση της τάσης μαζύ και να αντιστρέφονται μαζύ.

Παρατηρούμε λοιπόν τα εξης στο υποσύνολο των σημείων που ακολουθούν τάση στους ταλαντωτές αναδρομής χρόνου και τιμής:

 

 
Συμμεταβάλλονται σχεδόν απόλυτα.
Παρατηρούμε ότι ενώ μπορεί να εμφανισθεί ποικιλλομορφία στην συμπεριφορά των ταλαντωτών σε πλάγιες κινήσεις που είναι ενδιάμεσα στάδια στην κίνηση των τιμών μεταξύ της έναρξης και της λήξης ενός ρεύματος τάσης, στα άκρα των κινήσεων τα πράγματα είναι μονότοτνα και ομοιόμορφα῎

Αυτή την στιγμή και οι δύο ταλαντωτές βρίσκονται στο 85% περίπου της τελικής τους τιμής προς τα άνω και ναι μπορεί να δούμε ένα τίναγμα στις τιμές προς τα πάνω ως τις 1100 μον. θα πρέπει να ξέρομε ότι αυτό είναι το τέλος της διαδρομής απο τότε που ξεκίνησε το διορθωτικό ανοδικό κύμα στο πλαίσιο της πολύ μεγάλης πολυπλοκότητας πλάγιας κίνησης που ξεκίνησε απο τον Μάϊο.
Όσον αφορά τις τιμές ισχύουν όσα γράψαμε τις προηγούμενες ημέρες.
Δεν έχει αλλάξει κάτι ούτε από άποψη τιμών στόχων ούτε απο άποψη χρόνων.
Η ζώνη των 1050-1100 παραμένει η ζώνη αντιστροφής της τάσης.
Με τα γεγονότα που λαμβάνουν χώρα στην πατρίδα μας, και με την γενικότερη παραφροσύνη και θόλωση των πάντων πλην των αριθμών η οποία επικρατεί, αρχίζει να φαίνεται πιθανό το σενάριο των εκλογών ως το γεγονός που θα "αιτιολογήσει" την επερχόμενη διόρθωση.
Εισαγόμενη μεταβλητότητα είναι επίσης πιθανή καθώς απ'ό,τι ακούω τελείωσε το χαρτί στον Μπερνάνκε και αδυνατεί να αυξήσει την οροφή του ισολογισμού των ΗΠΑ.
Μέχρι να παραλάβει την καινούρια παρτίδα θα τσακώνονται οι Ρπουμπλικάνοι με τους Δημοκρατικούς. Ο στόχος;
Η ακύρωση της δημιουργίας κάποιου είδους εθνικού συστήματος δημόσιας υγείας του Ομπάμα.

ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ



2 σχόλια:

  1. Κυριε Παπαβασιλειου σας διαβαζω ανελλιπως ! Σας ευχαριστω πολυ για τις αναλυσεις σας ! Θα ηθελα να ρωτησω πως βλεπετε την ΔΕΗ, την ΕΧΑΕ αλλα κυριως θα ηθελα να μου πειτε την αποψη σας για την δημοσια του ΙΑΤΡ.. Υπαρχει καποιος κινδυνος εκει ?? Υπαρχει καποια τοποθετηση σας αναλυτικη για ολα τα παραπανω ??
    Μακαρι να βρειτε το χρονο ! Σας ευχαριστω και παλι !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όπως έχω κατ'επανάληψη γράψει φίλε μου, επειδή η μέθοδός μου είναι ακόμη πειραματική και εφαρμόζεται καλά στον ΓΔ δεν μπορώ να προσφέρω αναλύσεις επιμέρους μετοχών.
    Όσον αφορά το "Ιατρικό" και όλες αυτού του είδους τις κινήσεις με εξαίρεση την ΑΛΦΑ όλες είναι σχεδιασμένες για αν ελαχιστοποιήσουν τα κέρδη των μικρομετόχων.
    Στο ταμπλώ θα είναι η μετοχή και μετά την ΑΜΚ γιατί να μην τοποθετηθείτε με μικρότερο κέρδος ίσως αλλά με την αληθινή απεικόνιση της μετοχής με΄σα απο την διακύμανση των πραγματικών τιμών;

    Πάντως δεδομένης της διαλύσεως του ΕΣΥ που είναι στο πρόγραμμα, τα κερδη των ιδιωτικών υγειονομικών μονάδων θα φτάσουν στον ουρανό.
    Δεν είναι καθόλου άσχημη σκέψη ως μακροπρόθεσμη επένδυση κατά την ταπεινή μου άποψη και χωρίς όπως πάντοτε να θέλω να σας παροτρύνω να κάνετε κάτι είτε προς την πλευρά της συμμετοχής στην ΑΜΚ είτε προς την πλευρά της αποφυγής της.

    Προσωπικά μετέχω μόνον εκεί που βλέπω τεχνική εικόνα ξεκἀθαρη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή