Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013

ΗΜΕΡΗΣΙΟΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΑΓΟΡΑΣ ΜΕ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΤΑ ΤΗΣ 25/09/2013 ΑΠΟ ΤΟΝ KING77



--Ημερήσιος σχολιασμός αγοράς--

Κλείσιμο κάτω απο την αντίσταση του 1025 είχαμε σήμερα με τις τράπεζες να πιέζουν ελαφρώς την αγορά μαζί με λίγα χαρτιά που χωνεύουν τις ανόδους τους..

Ο σχηματισμός κεριών του 3μερου θυμίζει πτωτικό σετ αλλά με μια κύρια διαφορά.. Το σώμα του σημερινού κεριού είναι εκτός του χθεσινού οπότε δεν ανυσηχούμε πάρα πολύ..
Αδυναμία διάσπασης του 1025 αύριο θα μας βάλει υποψίες φθοράς...
Κλείσιμο άνω του 1025 και ακόμα καλύτερα του 1035 θα ανοίξει τον δρόμο για το γνωστό 1050-1065..

Πλέον ασχολούμαστε και με τον CCI κυνηγώντας το ταβάνι...
Ο Rsi στις παρυφές υπεραγορασμένων περιοχών...
Ο CCI το ίδιο...
Οι στοχαστικοί σε ανοδικό σκέλος μας δίνουν δικαίωμα 2 καλών ημερών παρέα με Rsi, CCI..

Φυσικά έχουμε τον νου μας αφού η κίνηση δεν έχει μεγάλες ανοχές πριν κάποια πιο ουσιαστική διόρθωση... Το ιδανικό θα είναι η διόρθωση να έρθει από το 1050-1065 και να τελειώσει στο 970-975...
Διορθωτικό κομμάτι από το 1025 μας δίνει τα γνωστά λίγο πιο πάνω πλεον (945-955)..

--> Για τον Acc/Swing: Τον χρησιμοποιώ πιο πολύ για τον έλεγχο δυναμικής και διατήρησης της τάσης και όχι τόσο για εύρεση ταβανιών ή πάτων...
Αποκλίσεις σε σχέση με το ανοδικό ή πτωτικό σκέλος που βρισκόμαστε χτυπούν καμπανάκια... Στο πτωτικό της Παρασκευής π.χ. δεν βγήκε εκτός ορίων οπότε δεν χτύπησε κάποιο warning....

Συμπέρασμα: Μερική κατοχύρωση κερδών είναι μια σωστή κίνηση πλέον.. Αρκετά χαρτιά έχουν προσεγγίσει ζώνες σημαντικών αντιστάσεων και τυπικά θα πρέπει να πάρουν δυνάμεις αν θέλουμε να μιλάμε διάσπαση των...
Αύξηση του τζίρου την Πέμπτη και την Παρασκευή ανω των 80εκ θα μας βάλει σε υποψίες ταβανιού...  Το 100% μέσα από εδω και πάνω αρχίζει να περιέχει και ρίσκο πλεον....

Στηρίξεις ΓΔ: {1012-1015}, 1002, 998.  Αντιστάσεις: {1023-1025}, 1035, 1042.

3 σχόλια:

  1. Βασιλιά
    Στον CCI πιο ειναι το εύρος σου?

    Π.Χ. -100 με 500 που ειναι το default???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΦΥΛΑΧΤΕΙΤΕ ΑΔΕΡΦΙΑ Όλα δείχνουν "κατάρρευση" των ακινήτων το 2014…

    Με την αγορά ακινήτων θα ασχοληθούμε στο πρώτο σχόλιο μας, εκφράζοντας την ανησυχία μας για την πορεία των τιμών και την πιθανότητα να έχουμε ένα μίνι κραχ, τους επόμενους μήνες και μέσα στο 2014.

    Μάλιστα, παρόμοια άποψη με εμάς έχουν και πολλοί εμπλεκόμενοι – επαγγελματίες της αγοράς, οι οποίοι λένε ότι τα χειρότερα είναι μπροστά.

    Η ανησυχία, λοιπόν, μεγαλώνει ακόμη περισσότερο, αν λάβει κανείς υπόψη τις νέες συνθήκες που διαμορφώνονται, όπως ότι ο φόρος ακινήτων θα εφαρμοστεί και στα κλειστά ακίνητα, σε συνδυασμό με την συνολική οικονομική κατάσταση και τη μείωση των εισοδημάτων. Η μεγαλύτερη όμως ανησυχία έχει να κάνει με την επερχόμενη – μερική - απελευθέρωση των πλειστηριασμών, σε συνάρτηση με το γεγονός ότι οι τράπεζες έχουν πουλήσει και συνεχίζουν να πουλάνε τα δανειακά τους χαρτοφυλάκια, σε ξένα Fund, στο 25 με 30% της αξίας τους (δηλαδή με discount 70 με 75% - κάτι τέτοιο φαίνεται να έχει συμβεί τελευταία, με πωλητή τη Citigroup Ελλάδος και αγοραστή το Fund Baupost).

    Ας φανταστεί λοιπόν κανείς τι θα μπορούσε να συμβεί, όταν, ανάμεσα σε όλα τα άλλα, ξένα Fund αρχίσουν (μέσα στο 2014) να ρευστοποιούν ένα μέρος αυτών των ακινήτων, σε τιμές πραγματικά πολύ χαμηλές (αφού έχουν αγοράσει τα δάνεια με discount 70 με 75%).

    Όπως και να έχει, το θέμα είναι εξαιρετικά σοβαρό και δεν έχει να κάνει μόνο με την αγορά ακινήτων, αφού μια πολύ μεγάλη πτώση των τιμών, θα μπορούσε να αποδειχθεί μια νέα παγίδα για την ελληνική οικονομία, προκαλώντας χωρίς καμία υπερβολή, ακόμη και μια νέα κρίση, με επιπτώσεις και στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Λουκά φίλε μου.
    Ο στόχος όλων αυτών των κινήσεων είναι η απογύμνωση των πολιτών απο οιουδήποτε είδους οικονομική ισχύ, είτε πρόκειται για κινητές είτε για ακίνητες αξίες.
    Δεν είμαι συνωμοσιολόγος, αλλά όλα τα δεδομένα δείχνουν προς τα εκεί.
    Δηλαδη, σε μία κατάσταση κατά την οποία το κράτος (βλ. εκπρόσωποι της οικονομικής ολιγαρχίας) θα έχει απόλυτο έλεγχο στην ζωή μας και ο πολίτης θα ζεί ανάμεσα στις συμπληγάδες της παρανομίας (λόγω ανεχείας ) και της εργασίας κάτω απο ταπεινωτικές συνθήκες και με μισθούς πείνας.
    Χάριν της διατηρήσεως της "θέσης εργασίας",(αλήθεια ποιός και με ποιά κριτήρια τις καθορίζει) οι άνθρωποι θα ζουν σαν μηχανές.
    Όλα αυτά εξυφαίνονται όπως με έκπληξη διαπιστώνω, απο την δεκαετία τουλάχιστον του 1960 απο φασίζοντες ακαδημαϊκούς κύκλους κατ'αρχήν και εν συνεχεία και επιχειρηματικούς και στρατιωτικούς. Το δόγμα αυτών των ανθρώπων δια στόματος καθηγητών της φιλοσοφίας είναι ότι οι αδύνατοι πρέπει να κυριαρχούνται απο τους ισχυρούς ( δεν είναι και τίποτε καιοούριο). Ο κος Μρεζίνσκι έχει γράψει απο τότε ότι η Αμερική πρέπει να εγκαταλείψει τις ηθικές αρχές της δημοκρατίας αν θέλει να επιβιώσει.
    Επιβίωση όμως σημαίνει παγκόσμια κυριαρχία. Τα ίδια λέει ο Κίσιγκερ στο βιβλίο του "Διπλωματία". Οι νοούντες νοήτωσαν.
    Ε, αυτό το πείραμα διεξάγεται σε μικρή κλίμακα στην "φάση εφαρμογής" στην Ελλάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή