Δευτέρα 8 Ιουλίου 2013

8 ΙΟΥΛΙΟΥ, 2013: ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΔ ΤΟΥ ΧΑΑ



Βρισκόμαστε πλέον σε τουλάχιστον βραχυπρόθεσμη ανοδική τροχιά, η οποία ίσως επιφυλάσσει και πυροτεχνήματα. Συμπληρώσαμε ένα μεγάλης πολυπλοκότητας καθοδικό κύμα και σύμφωνα με την θεωρία, περιμένομε ένα ίσης πολυπλοκότητας τουλάχιτον πλαγιοανοδικό.
Ακόμη δεν τολμούμε να πιστέψωμε, μέσα στο κλίμα ζόφου το οποίο ζούμε, ότι είναι δυνατόν να έχωμε έναρξη ενός μεγάλου τρίτου ανοδικού κύματος. Θα το ξέρωμε σε λίγες εβδομάδες σίγουρα.
Όμως νομίζω ότι οι πιθανότητες είναι τουλάχιστον 60-40 υπέρ αυτού του ενδεχομένου.
Ας δούμε γιατί:
1. Ένα κακοσχηματισμένο τελικό διαγώνιο τρίγωνο στο υποσύνολο των ακροτάτων σημείων με το τελευταίο καθοδικό κύμα που απέτυχε και ήταν ασθενέστερο απο ότι λέει η θεωρία. ΑΝ η μέτρηση είναι σωστή και δεν είναι τόσο κακοσχηματισμένο ούτως ώστε να έχει μπροστά του άλλο ένα κάτω (πιθανότης <5%) αυτό είναι ένα ισχυρό σημείο ανόδου. Οι "σφήνες", όπως λέγονται τα διαγώνια τρίγωνα στην κλασσική ΤΑ δεν έχουν τους περιορισμούς δομής που έχουν στην θεωρία Elliott (καθένα απο τα πέντε κύματα του τριγώνου υποδιαιρείται σε τρία και το τρίτο δεν είναι ποτέ το μικρότερο) και νομίζω ότι βρίσκωνται κοντύτερα στην πραγματικότητα.


2. Ο ταλαντωτής αναστροφής στο ίδιο υποσύνολο σημείων έχει γυρίσει προς τα πάνω σίγουρα.
Απο τόσο υπερπωλημένες τιμές συνήθως σημαίνει και οριστικό τέλος της κίνησης.


3. Ο ταλαντωτής του υποσυνόλου των σημείων τα οποία ακολουθούν τάση γύρισε και μάλιστα με αρκετή δύναμη προς τα πάνω και η γραμμή τιμών προσγειώθηκε καλά στην γραμμή των πρώτων αντιστάσεων. 




Σε συνδυασμό με αυτά τα οποία γράψαμε για τις τράπεζες χθές και την μακροχρόνια θετική πρόβλεψη νομίζω ότι θα πρέπει να  είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί να μην "φύγει το τραίνο" χωρίς εμάς. 
Θα επανεξετάσωμε την κατάσταση κοντά στις 900 μον. για να δούμε που ακριβώς βρισκόμαστε.
Πιθανότης μικρής διόρθωσης αύριο περί το 60-70% η οποία για μένα θα είναι ευκαιρία εισόδου.
Στηρίξεις αντιστάσεις για αύριο.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου