Πέμπτη 4 Ιουλίου 2013

4 ΙΟΥΛΙΟΥ, 2013: ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΔ ΤΟΥ ΧΑΑ

Άλλη μία ημέρα στα χαρακώματα της διόρθωσης. Η ζωή στα χαρακώματα ως γνωστόν δεν είναι καθόλου καλή. Όπως είπε και κάποιος δάσκαλος της ΤΑ,  νομίζω ότι ήταν ο R. Prechter, "You can't will the market to move faster", δηλαδή δεν μπορείς με την δύναμη της θέλησης να κάνεις την αγορά να κινηθεί πιο γρήγορα.
Μεικτά σήματα και σήμερα.
Ναι μεν όπως είχαμε πει κλείσαμε πάνω, αλλά η εικόνα που προέκυψε δεν είναι καλή:

1. Ο εξελικτικός χρόνος είναι δυνατόν κατά μία ανάγνωση να διέγραψε ένα μικρό πεντάρι κύμα που διέσπασε την στήριξη. Αυτό είναι και το πιο ανησυχητικό σημείο για την πορεία των πραγμάτων διότι θα μπορούσε να σημαίνει ότι αυτό είναι το πρώτο κύμα ενός μεγαλύτερου ζιγκζάγκ του οποίου η καθοδική δύναμη και διάρκεια είναι ακόμη μπροστά. Η κυρίαρχη ανάγνωση όμως είναι ότι βρισκόμαστε σε έναν εκτεταμένο επίπεδο σχηματισμό (expanded flat) (πάνω είκόνα) ο οποίος κάπου πλησιάζει στο τέλος του.

 
2. Η γραμμή των τιμών σήμερα δεν διέσπασε την γραμμή των σημείων περιστροφής και αυτό είναι το άλλο ανησυχητικό σημείο.


 Το καλύτερο δυνατό σενάριο είναι να βρισκόμαστε στα τελευταία στάδια ενός τελικού διαγωνίου τριγώνου το οποίο σχηματίζει το κύμα C της διόρθωσης απο τον Μάϊο και περιμένομε μιας βραχείας διαρκείας αλλά μέτριας έντασης πτώση ακόμη και κάτω απο τις 800 μον για μία το πολύ δύο ημέρες.
Το εναλλακτικό σενάριο το οποίο όμως δεν συμβαδίζει ούτε με τους ταλαντωτές αναδρομής αλλά ούτε και με τον διορθωτικό χαρακτήρα της κυματομορφής του εξελικτικού χρόνου είναι η κυματομορφή απο το α και κάτω να είναι εμφωλευμένα 1,2,(1),(2) κλπ οπότε περιμένει κανείς ένα καταστροφικό μεγάλο 3ο κύμα  προς τα κάτω. Δεν νομίζω ότι είναι έτσι τα πράγματα.

Το τι θα επακολουθήσει μετά απο την διόρθωση παρουσιάζει ενδιαφέρον, γιατί εκεί θα κριθεί η μεσοπρόθεσμη-μακροπρόθεσμη πορεία του δείκτη.

3. Εδώ είναι το δεύτερο στάδιο συστολής της κυματομορφής απο πέρισυ τον Απρίλιο.
Αυτή η παραβολική διάταξη των σημείων, όπως εξελίσσεται η διόρθωση εμπνέει ανησυχία, καθώς μπορεί να σημαίναι ότι η όλη διόρθωση μέχρι τώρα είναι μέρος μιάς ακόμη μεγαλύτερης και το C που πάει να τελειώσει, συμπληρώνει το W μιάς πολύ μεγαλύτερης διόρθωσης προς τα κάτω.
Εναλλακτικά θα μπορούσε τα επτά ανοδικά κύματα να είναι ένα διπλό ζιγκζάγκ το οποίο να τελείωσε τον περασμένο Μάϊο και να έχει αρχίσει η συνέχεια της κυυρίαρχης ως πέρισυ τάσης, που είναι κάτω.
Μία τέτοια υπόθεση όμως δεν συμβιβάζεται με τον διορθωτικό χαρακτήρα του εξελικτικού χρόνου.
Θα πρέπει να δούμε μία άμεση αντιστροφή μετά την περάτωση της διόρθωσης η οποία να έχει μεγάλη δύναμη για να πεισθούμε ότι τα πράγματα δεν είναι έτσι. Στην χειρότερη περίπτωση θα θέλαμε συνέχιση της πλάγιας κίνησης που να αναιρέσει αυτό τον παραβολικό σχηματισμό. 
Αυτό είναι το σενάριο του Αρμαγεδδώνα για την Ελλάδα και ούτε θέλω να το σκέπτομαι. Σημαίνει πολιτική και οικονομική αστάθεια μεγάλου μεγέθους και καταλήγει κάτω απο τα χαμηλά του περισυνού Ιουνίου. Δεν είναι πιθανό, αλλά ο αναλυτής οφείλει να είναι ειλικρινής και πλήρης. 
Συνολικά τις επόμενες μία δύο ημέρες το κλίμα είναι απο αμφίρροπο ως μέτρια αρνητικό και οι επόμενες εβδομάδες θα κρίνουν την πορεία μας μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα.
Υπογραμμίζω ότι αυτά που περιγράψαμε σήμερα είναι ενδεχόμενα με πιθανότητα της τάξεως του 10%. Εξακολουθεί να ισχύει το αισιόδοξο μεσοπρόθεσμο σενάριο. Δεν έχει αναιρεθεί τίποτε.

Στηρίξεις και αντιστάσεις για αύριο:



8 σχόλια:

  1. Μιλησε ο Ντραγκι στις 3μιση και ολη η Ευρωπη εκανε παρτυ.... Η Αγγλια ανακοινωσε ενα δικο της QE...

    Και εδω η απολυτη απαξιωση το απολυτο τιποτα...
    Καποτε η υπολοιπη αγορα σκεπαζε την πτωση των τραπεζοχαρτων... Τωρα τρωει επιτοπου την φολα...
    Στα ασχημα νεα των εξω παιρνουμε την πτωση.. Την ανοδο οχι ομως... Αυτο απο μονο του ειναι προβλημα..

    Τα κεφαλαια που καηκαν στις ΑΜΚ των τραπεζων ηταν καταστροφη... Τωρα χρειαζεται νεο χρημα για σπρωξιμο της πραγματικης αγορας...

    Αν χαθουν οι 800μον σε κλεισιμο μετα εχει 750->500... Η ταση ειναι πτωτικη και θελουμε τις 920 για γυρισμα...
    Ο 30ρης με τον 200ρη θα συγκρουστουν 100% παντως.. Ο 50ρης δεν πρεπει ομως....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ σωστά King.
    Εδώ δεν είμαι βέβαιος ότι συνολικά σαν έθνος, τελικά δεν θα τραβήξωμε την σκανδάλη στο τέλος να αυτοκτονήσωμε, κουρασμένοι, γερασμένοι, εκφυλισμένοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ως τότε όμως, όσοι βαστάμε βαστάμε γερά έτσι King φίλε μου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλησπέρα σας.Το σενάριο που βλέπω προσωπικά ως το πιθανότερο να εξελιχθεί είναι αυτό της ΑΒC διορθώσεως απ'τα ψηλά του Μαίου.Το Α ίσως και να ολοκληρώθηκε στο 796,ίσως να'χει λίγο ακόμα χαμηλότερα.Μετά το Β που θα ακολουθήσει θα μας πάει ως τον Αύγουστο και θα καταλήξουμε ως τα τέλη Οκτώβρη με το πιθανό C.

    Έτσι θα δωθεί η ευκαιρία στα ανεπτυγμένα κεφάλαια που ακολουθούν τους δείκτης της Morgan Stanley ν'αποχωρήσουν ως το τέλος Οκτωβρίου,για να έρθουν τα αναδυόμενα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ευχαριστώ πολύ τον φίλο tzo41 για τις σκέψεις και το σχόλιό του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλησπέρα σας κ. Σταθη,
    Σιγουρα οι αμκ των τραπεζων ηταν καταστροφικες, διοτι διοχετευθηκε πολυ χρημα σ'αυτες αλλα σε καθε περιπτωση οι τζιροι γενικοτερα ειναι πολυ μικροι!.
    Σε καθε περιπτωση δεν θα μπορουσε να στηριχθει μια ανοδικη πορεια με αυτα τα επιπεδα τζιρου.
    Ας ελπίσουμε σε κατι διαφορετικο στην συνεχεια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. rosi αν δεν με επαιρνες στα σοβαρα εσυ και ορισμενοι αλλοι στην παρεα θα με ειχαν ξυρισει γουλι. φοβαμαι εγλωβισμους στον 20αρη δεικτη . δεν μα αρεσουν οι ογκοι που παρα μενουν απιστευτα χαμηλοι. τους ρουφηξαν οι τρ αμκ/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τουλάχιστον μελετάς αυτά που λέμε Αργυρώ;
    Ακούς τίποτε η αντιδράς συναισθηματικά όπως τον πρώτο καιρό;

    Σαφέστατα Αλέξανδρε. Βρισκόμαστε σε πλαγιοκαθοδικλη κίνηση και οι χαμηλοί τζίροι είναι το χαρακτηριστικό τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή