Δευτέρα 22 Ιουλίου 2013

22 ΙΟΥΛΙΟΥ, 2013: ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΓΔ ΤΟΥ ΧΑΑ

Εικόνα θερινής ραστώνης και πλαγίας διορθώσεως συνέχεια.
Και σήμερα δεν έχομε πολλά πράγματα να πούμε. Δεν άλλαξε κάτι σημαντικά εκτός απο ένα:
Αυτό είναι ότι ο γρήγορος ταλαντωτής στο υποσύνολο των ακροτάτων σημείων γύρισε προς τα κάτω, ενώ των σημείων που ακολουθούν τάση πάτησε σε θετικό έδαφος απο τον περασμένο Μάϊο.
Αυτές οι αντιφατικές ενδείξεις είναι χαρακτηριστικές της περιόδου που ζούμε και κατά κανόνα λένε "περίμενε μία απο τα ίδια". Δεν θα εκπλαγώ, αν στο τέλος, αυτό το μέρος της διορθώσεως λάβη την μορφή ενός τριγώνου. Τα τρίγωνα τυπικά παίρνουν πολύ χρόνο για να συμπληρωθούν.
Κρατηθήκαμε πάνω απο την γραμμή των σημείων περιστροφής και αυτό είναι παρήγορο για κάτι καλύτερο αλλά δεν είναι και τίποτε σπουδαίο.







Ο MACD εμφανίζει θετική απόκλιση, ο RSI είναι κάπου στην μέση σε αδιάφορο επίπεδο.
Γενικώς η αγορά είναι κάπως όπως ολόκληρη η Ελλάδα. Μελαγχολική, με βραδυσφυγμία βραδύπνοια και χωρίς κουράγιο να ζήση. Ελπίζω να είναι λόγω του καλοκαιριού και σύντομα να περάση.

Αντιστάσεις και στηρίξεις για αύριο.




1 σχόλιο:

  1. Καλησπέρα κύριε Παπαβασιλείου και στο αγαπητό κοινό σας.Θετικότατο το σημερινό κλείσιμο για τη βραχυπρόθεσμη πορεία του ΧΑΑ,τράβηξαν προς τα πάνω στο τέλος δεικτοβαρείς μετοχές και αυτό είναι δείγμα ότι η παράγκα θέλει το ΧΑΑ αυτή την περίοδο πάνω.

    Βέβαια βλέποντας τους τζίρους,καθώς και το γεγονός ότι το 85-90% αυτών γίνονται στις τραπεζικές,μας οδηγεί στο συμπέρασμα ότι δύσκολα αυτό που βλέπουμε δεν είναι ανοδική αντίδραση-παύση στην κύρια μεσοπρόθεσμη κίνηση που είναι καθοδική.

    Δεν αποκλείεται να συμβεί αυτό που γράφετε περί τριγωνικού σχηματισμού,για να διαρκέσει όσο το συνατόν περισσότερο(να βγάλουμε ει δυνατόν τον Αύγουστο).Όπως και να΄χει το 970 και κυρίως το 935 είναι τα hot νούμερα για τον ΓΔ και το 297-317 για τον 25άρη.

    Με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο ένα πτωχό πλην τίμιο θερινό μεροκάματο τείνει να βγει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή