Πέμπτη 18 Ιουλίου 2013

18 ΙΟΥΛΙΟΥ, 2013: ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΔ ΤΟΥ ΧΑΑ

Άνοδος μεν, σύμφωνα με τα προβλεφθέντα, με σημαντικές αδυναμίες δε και χαμηλό τζίρο.
Οι ενδείξεις αθροίζονται ότι πρόκειται για ένα διορθωτικό κύμα μιας ακόμη πιο σύνθετης διορθώσεως απο αυτή την οποία έχομε διεξέλθει μέχρι τούδε.
Έως τώρα δεν έχει εμφανισθεί κανένα απο τα χαρακτηριστικά το οποίο να πείθει ότι πρόκειται για λύση της πολιορκίας και ναι μεν θα πάμε λίγο ψηλότερα αλλά θα πρέπει να περιμένωμε αντιστροφή του κλίματος η στην καλύτερη περίπτωση στασιμότητα για μία ακόμη φορά.
 Εξηγούμεθα:
 
1. Η ανοδική αντίδραση προχωρεί με μικρή ταχύτητα. Δεν έχει εκείνη την απότομη μεταβολή που παρατηρείται όταν μακροχρόνια κύματα αλλάζουν φορά, όπως π.χ. την αλλαγή της ταχύτητος που είδαμε τον περασμένο Φεβρουάριο.
Στο υποσύνολο των σημείων μας περιμένει η αντίσταση των 858 μον.  όπου είναι και πολύ πιθανό να έχωμε την πρώτη οπισθοχώρηση.
2. Στον εξελικτικό χρόνο προχωρούμε με την χαμηλότερη δυνατή ταχύτητα της 1 ημ εξελικτικού χρόνου/ημ. συναλλαγών, αντί των διαδοχικών αλλαγών προσήμου και ταυτόχρονα την καταγραφή ψηλότερων ψηλών και ψηλότερων χαμηλών τιμών που δημιουργεί ανοδικά κενά  και επιτάχυνση στην πρόοδο του εξελικτικού χρόνου.
Βέβαια έχομε ακόμη λίγο καιρό πριν συναντήσωμε την αντίσταση απο πάνω στις 97,5 ημ. εξελικτικού χρόνου (είμαστε στις 87,5) αλλά δεν φαίνεται και η κίνηση αυτού του κύματος να έχη σημαντική δύναμη και κατά πάσα πιθανότητα είναι το τελευταίο κύμα c ενός μεγαλύτερου Β.



Υποθέτω ότι θα πρέπει να συμπληρωθεί περί τις 20 ημέρες συναλλαγών απο σήμερα.
3. Ο ταλαντωτής αναδρομής του υποσυνόλου των σημείων που ακολουθούν τάση, προχώρησε πολύ γρήγορα προς το 0 με μικρή άνοδο σχετικά.
Αυτό σημαίνει ότι και η υπόλοιπη κίνηση ως το 1 θα είναι περίπου του ιδίου μεγέθους πράγμα που μας φέρνει κοντά στις 900-920 ίσως και λίγο παραπάνω ως στόχο εξάντλησης της κίνησης.





Τα ίδια περίπου ευρήματα έχομε και στο υποσύνολο των ακροτάτων σημείων.
Ο δείκτης των Τραπεζών φαίνεται να "χρωστά" ένα ακόμη καθοδικό κύμα πριν την ολοκλήρωση της μακροχρόνιας διόρθωσης και οι περισσότερες μετοχές σηματωροί ως τώρα δεν έχουν ενδείξεις ότι περατώνουν την μεσοπρόθεσμη διόρθωσή τους.
Άρα το συμπέρασμα είναι ότι έχομε ακόμη κίνηση προς τα πάνω η οποία όμως είναι διορθωτικού χαρακτήρα στο πλαίσιο ενός πολύ μεγάλης πολυπλοκότητας διορθωτικό κύμα με πιθανό στόχο την περιοχή των 900-950 μονάδων.
Πιθανότης αντιστροφής αύριο 70%.

Αντιστάσεις και στηρίξεις για αύριο:







13 σχόλια:

  1. Καλησπέρα σας κύριε Παπαβασιλείου.Θα συμφωνήσω και με τη σημερινή σας ανάλυση αλλά θα προσπαθήσω να σας ιντριγκάρω λίγο,μιας και το επιθυμείτε όπως έχετε αναφέρει σε παλαιότερη ανάρτησή σας,στη μεγάλη εικόνα.

    Όπως δείχνουν τα πράγματα φαίνεται η παρούσα κίνηση να είναι μια ανοδική αντίδραση τύπου Β,μικρής χρονικής διάρκειας(Αύγουστος...?)και έπειτα επιστροφή στην ισχυρή ζώνη στήριξης 720-800 στη καλυτέρα των περιπτώσεων.

    Όμως υπάρχει η πιθανότητα η παρούσα κίνηση να φθάσει έως τις 1020 μονάδες,αν φυσικά υπερβεί τις 935 και να συσσωρεύσει για κάποιο χρονικό διάστημα ολίγων μηνών στο εύρος 780-1.020 προτού επιχειρήσει την επόμενή της κίνηση.

    Αυτή η πιθανότητα είχε εμφανισθεί το 1986,όταν και ξεκινούσε 1 χρόνο πριν το μεγάλο ταξίδι του ΧΑΑ με ενδιάμεσο μεγάλο στόχο το 1990.Αν παρατηρήσετε ομοιάζουν οι 2 αυτές κινήσεις,η τότε και η τωρινή και απλά την αναφέρω για περισσότερη μελέτη.

    Περισσότερο χρόνο χρειάζεται το ΧΑΑ,να ωριμάσει το χώνεμα των τραπεζικών αυξήσεων αλλά και οι πρώτες σοβαρές μεταρρυθμίσεις που προσπαθούν να γίνουν στο κράτος.

    Το πρώτο μισό του 2013 αναλώθηκε σε ισσοροπίες,ας ελπίσουμε στο δεύτερο μισό και ειδικά προς το τέλος του να δούμε την καλή πλευρά του ΧΑΑ.

    Αισιοδοξείτε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Back to the future.
    Να το κοιτάξω πριν απαντήσω φίλτατε Tzo41.Πρέπει να ξαναδώ το τμήμα τηης χρονοσειράς που υποδεικνύετε.
    Μήπως μπορείτε να μου πείτε περίπου περίοδο για την οποία μιλάμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σημειωτέον ότι τα δεδομένα μου αρχίζουν απο τον Μάρτιο του 1986

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γενάρης 1986-Ιούνιος 1986.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Λοιπόν. Η απάντηση, όπως βλέπω τα πράγματα απο την δική μου πάντοτε οπτική γωνία νομίζω ότι βρίσκεται στο σχόλιο της 10ης Ιουλίου.
    Εκεί δείχνω που νομίζω ότι βρισκόμαστε απο άποψη αυτοομοιότητος/πολυπλοκότητος και βρισκόμαστε πολύ πιο πέρα απο την περίοδο για την οποία μιλάτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δηλαδή το υπολογίζετε περίπου την περίοδο του 1993,λίγο πριν την 4χρονη ταλαιπωρία του δείκτη στο εύρος 580-800.Τότε όμως είχε ήδη προηγηθεί μεγαλειώδης ανοδική 5ετούς διάρκειας κίνηση,ενώ σήμερα προερχόμαστε από 5ετούς ή 14ετούς περίοδο πτωτικής κίνησης.

    Μπορεί να'χετε δίκιο,θα το παρακολουθήσουμε στη πορεία του χρόνου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ναι. Αλλά όχι αυθαίρετα.
    Το υπολογίζω βάσει της γεωμετρίας, της αυτοομοιότητος των περιοχών και του αριθμού των κυμάτων που παρεμβάλλονται.
    Αν θέλετε στείλτε μου ένα e-mail να σας ταχυδρομήσω στα αγγλικά την ανάλυσή μου.Κάπου πρέπει να υπάρχει αλλά δεν μπορώ να το βρώ.
    Στείλτε το μου στο mail του blog και βέβαια δεν θα δημοσιοποιηθεί.
    Το σχόλιό σας δεν αναρτάται αμέσως γιατί λόγω trolls πρέπει πρώτα να το δώ και σας ζητώ συγγνώμην για την καθυστέρηση αλλά κάτι τέτοιοι με ανάγκασαν να φύγω απο τον ιστότοπο που έγραφα.
    Με δύο λόγιαόπως αναγράφεται και στο σχόλιο της 10ης Ιουλίου η περίοδος που βρισκόμαστε τώρα δεν είναι ανάλογος του 1986 αλλά του 1993.πριν την έναρξη της μεγάλης ανόδου.
    Η διαφορά είναι ότι η τωρινή έχει πολύ μεγαλύτερη πολυπλοκότητα (αλληλοεπικαλυπτόμενα κύματα) και βρισκόμαστε περίπου στα 2/3.
    Το ίδιο συμβαίνει και με τον Dow. Η περίοδος που διανύει τώρα είναι ανάλογος του 1972-77 και όχι του '29 όπως λένε άλλοι αναλυταί.
    Πιστεύω ότι όπως και τότε αναπτύσσεται ένα μεγάλων διαστάσεων και πολυπλοκότητος εκπτυσσόμενο τρίγωνο (expanding triangle) και έχει το φοβερό πέμπτο καθοδικό κύμα μπροστά του.
    Τώρα βρίσκεται στο τέταρτο, το οποίο θα σταματήσεις κάπου στις 22000.
    Νομίζω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Kύριε Παπαβασιλείου προσπάθησα να σας στείλω email στο mail του blog(kalidromon@gmail.com)αλλά μου βγάζει μη έγκυρη τη διεύθυνση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Νομίζω ότι τώρα τα καταφέραμε κύριε Παπαβασιλείου:)Το email μου λογικά θα φθάσει σε λίγο στο mail του blog.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Πράγματι το είδα και εγώ.
    Μικρή πίστωση χρόνου. Θα το έχετε μέσα στο Σαββατοκύριακο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Το συμπερασμα Σταθη μας.Αυτη η κίνηση θα φτασει μεχι τις 900 το πολυ 930 μοναδες,με τις απαραιτητες διορθωσεις.
    Καταλαβα καλά?
    Εχω ενα προβλημα,με το διορθωτικο του ανοδικου του διορθωτικου κυμματος,κατανοησης.
    Δειξτε κατανοηση για την μη κατανοηση μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Είναι εύκολο. Είναι όπως οι μπαμπούσκες.
    Μέσα στην μεγάλη μπαμπούσκα που εν προκειμένω είναι η διόρθωση απο τον Μάϊο, έχει μικρότερες μπαμπούσκες που άλλες έχουν κόκκινο φόρεμα (καθοδικά κύματα ) και άλλες πράσινο (ανοδικά κύματα). Αυτό λοιπόν που λέμε είναι ότι αυτό το ανοδικό κύμα δεν είναι μια καινούρια μπαμπούσκα, αλλά η παλιά (η μεγάλη διόρθωση) που μέσα της βρίσκομε μια μικρότερη με πράσινο φόρεμα (ανοδικό κύμα). Είναι η εμφώλευση όπως την λέω εγώ των κυμάτων του ενός μέσα στο άλλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή