Τρίτη 16 Ιουλίου 2013

16 ΙΟΥΛΙΟΥ, 2013:ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΔ ΤΟΥ ΧΑΑ

Το σκωτσέζικο ντους συνεχίζεται.
Η αντίδραση ήρθε μία ημέρα μετά την προβλεφθείσα και η άνοδος ήταν τόση όση χρειάζεται για να μην ησυχάσωμε ότι επιτέλους τελείωσε η διόρθωση. Ενδοσυνεδριακά είδαμε τις 789 μον. που απείχαν 9 μον απο τον θεωρητικό καθοδικό στόχο.
Όμως αυτή την φορά τα πράγματα είναι διαφορετικά.
1. Αυτή η  άνοδος συνοδεύτηκε απο διατομή του αργού ταλαντωτή αναδρομής απο τον ταχύ.
Ουδέποτε έχει συμβεί να ξαναϋποχωρήσει ο γρήγορος και να ξανατμήση απο πάνω τον αργό (κίτρινο) πριν γίνει μία σημαντική κίνηση είτε άνοδος είτε κάθοδος.

 2. Δημιουργήθηκε μικρή αλλά σαφής θετική απόκλιση μεταξύ τιμών του δείκτη και όλων των ταλαντωτών αναδρομής. Η παρατήρηση δεν είναι τόσο ισχυρή όσο η προηγούμενη αλλά έχει την αξία της.
3. Η γραμμή των τιμών ξαναπάτησε στην γραμμή των σημείων περιστροφής και στα δύο υποσύνολα τιμών και μάλιστα αν σε μία ακόμη ημέρα έχομε ανοδικό κλείσιμο αυτό αποκτά ιδιαίτερη σημασία.
 4. Τυπικά συμπληρώθηλαν οι ελάχιστες θεωρητικές προϋποθέσεις για να πούμε ότι το πεντάρι προς τα κάτω τελείωσε. Είναι όμως οι ελάχιστες και αυτό δεν πρέπει να μας διαφεύγει.

5. Στον εξελικτικό χρόνο του υποσυνόλου των σημείων που ακολουθούν τάση φαίνεται να συμπληρώθηκε ένα μικρό ενδιάμεσο καθοδικό abc 

Όλα αυτά μαζύ λένε ότι διαιούμενθα να αναμένωμε τουλάχιστον σημαντική ανοδική αντίδραση, διαρκείας περίπου  3-6 εβδομάδων.
Παραμένει ανοιχτό το εάν έχει τελειώσει η διόρθωση στο σύνολό της η αν θα πάμε σε σχηματισμό πιο πολύπλοκης διόρθωσης.



Αντιστάσεις και στηρίξεις για αύριο:

6 σχόλια:

  1. Καλησπέρα κύριε Παπαβασιλείου.Συμφωνώ με τη σημερινή σας ανάρτηση,φαίνεται ότι μάλλον θα δούμε μια σημαντική ανοδική αντίδραση τύπου Β(είχα γράψει την περασμένη Παρασκευή για κρίσιμο 2ήμερο Τρίτης-Τετάρτης)που θα διαρκέσει τουλάχιστον όλο τον Αύγουστο.

    Ελπίζω και εύχομαι για το καλό της χώρας,το πιθανό C που θ'ακολουθήσει να μην μας δώσει τιμές πλησίον των περσινών χαμηλών και αν είναι δυνατόν όχι πολύ χαμηλότερες της περιοχής 700-800.

    Αισιοδοξούμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φίλτατε tzo41
    Σας ευχαριστώ πολύ για το σχόλιό σας και την εν γένει συμμετοχή σας και αισθάνομαι πιο ασφαλής όταν αναλυταί όπως σεις συμφωνούν με τα γραφόμενα εδώ.
    Στην ίδια κατηγορία ανήκει και ο φίλος King77 απο το capital.gr και ο Βοηθός Φακίρη και ο criss απο τον ίδιο ιστότοπο και μερικοί άλλοι φίλοι και φίλες.
    Πιο ενδιαφέρον θα ήταν όμως να δούμε όταν διαφωνούμε γιατί διαφωνούμε (απο άποψη αναλυτικής μεθοδολογίας πάντοτε) για να δούμε ποιά είναι ισχυρότερη.
    Ποιά είναι ακριβέστερη σε ποιά περίσταση και γιατι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 3-6 βδομάδες άνοδο.
    Αυτο Στάθη ειναι το φυσιολογικο.
    Σε αυτη την αγορα όμως δεν δικαιούμαστε να περιμένουμε τπτ φυσιολογικο. Διαχρονικά.
    Και εννοω
    Κάναμε υπέρ διπλάσιο τζίρο και τελικά δεν είχαμε τζίρο
    Με τέτοιες τιμές έπρεπε να βλέπουμε μεγαλύτερους όγκους
    Άρα έχουμε κίνηση που οφείλεται καθαρα σε μερικά χαρτια του 25
    Πρέπει να βοηθήσουν και τα περιφερειακά που ούτως η άλλως ειναι και πιο ελπιδοφόρα!?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ε, ωραία. Πάμε με τα χαρτιά του 25άρη.
    Τώρα όσον αφορά την φυσιολογία, η αγορά δεν έχει την δική μας ανθρώπινη φυσιολογία του σώματος, αλλά την ευμεταύλητη φυσιολογία της ψυχής.
    Τέλος, η αγορά θέλει όπως και το ψάρεμα....υπομονή, και όπως το κυνήγι...τέχνη. Γι'αυτό την λένε τεχνική ανάλυση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καμία άλλη παραγγελιά θέλετε?
    :))))))))

    ΑπάντησηΔιαγραφή