Παρασκευή 21 Ιουνίου 2013

21 ΙΟΥΝΙΟΥ, 2013:ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΔ ΤΟΥ ΧΑΑ


Θα περίμενε κανείς την ημέρα της ακμής του ΦΩΤΟΣ να έχωμε και εμείς μια φωτεινή συνεδρίαση.
Όμως φαίνεται ότι, ως έθνος, έχομε αποφασίσει να αυτοκτονήσωμε σώνει και καλά.
Έτσι ακολουθώντας την σιδερένια νομοτέλεια των φράκταλς των αγορών οδεύομε με ταχύτατα βήματα προς την περάτωση της διόρθωσης.
Μία μικρή παρέκβαση στο σημείο αυτό για να εξηγήσω γιατί επέμενα μετά τις 1145 μονάδες ότι ήταν απαραίτητο να κατέβωμε κάτω απο το προηγούμενο χαμηλό, με βάση την μεθοδολογία της συστολής των κυματομορφών:

Θυμάσθε ότι η μεθοδολογία της συστολής των κυματομορφών του ΧΑΑ συνίσταται στην διερεύνηση του τρόπου με τον οποίο "βιδώνουν" τα πιο υψίσυχνα ΚΑΙ χαμηλότερου πλάτους κύματα τιμών γύρω απο τα μεγαλύτερου πλάτους και χαμηλότερης συχνότητας.

Το παράδειγμα που είχαμε αναφέρει ήταν το εξής:

1. Επιλέγομε απο την χρονοσειρά μας τις μέγιστες και ελάχιστες τιμές (είναι η μπλε γραμμή και τα μπλε σημεία στο διάγραμμα).
2. Σχηματίζομε ένα ΚΜΟ δύο όρων (κόκκινη γραμμή και κόκκινα σημεία)
3. Επιλέγομε πάλι τις ακρότατες τιμές.
Στο διάγραμμά μας απο τα 22 αρχικά σημεία (21 ευθύγραμμα τμήματα) θα μείνουν 6 (πέντε ευθύγραμμα τμήματα) .
4. Εφαρμόζομε την ίδια διαδικασία στα εναπομένοντα 5 και μας μένουν δύο σημεία, δηλαδή ένα ευθύγραμμο τμήμα.
Άρα, το σύνολο των ευθυγράμμων τμημάτων της αρχικής καμπύλης που εξετάσαμε συνεστάλη  σε 5
στο πρώτο στάδιο εφαρμογής της μεθόδου που σημαίνει ότι τα 21 ευθύγραμμα τμήματα "βιδώνουν"γύρω απο πέντε μεγαλύτερου πλάτους και χαμηλότερης συχνότητας και τα 5 στο δεύτερο στάδιο εφαρμογής της μεθόδου βιδώνουν γύρω απο ένα ευθύγραμμο τμήμα.
Εφαρμόσαμε την μέθοδο δύο φορές μέχρι να καταλήξωμε σε ένα ευθύγραμμο τμήμα. Ορίζομε λοιπόν, ότι η πολυπλοκότητα του αρχικού συνόλου ισούται με τον αριθμό των φορών που χρειάζεται για να συστείλωμε το σύνολο αυτό σε ένα ευθύγραμμο τμήμα δηλαδή 2. 
Υιοθετούμε την σύμβαση περιγραφής των κυματομορφών ως ενός, δύο τριών κλπ σταδίων ανάλογα με τον αριθμό των φορών που χρειάζεται για να συστείλωμε με τον τρόπο που είπαμε μία κυματομορφή αυθαιρέτου μήκους όρων.


 
 Ας έλθωμε στην κυματομορφή του ΧΑΑ όπως εξελίχθηκε απο πέρισυ το καλοκαίρι.
Το σχ. 2 είναι το σύνολο των ακροτάτων τιμών πριν κάνομε ο,τιδήποτε (στάδιο συστολής 0)
Σχ. 2

Το σχ. 3 δείχνει τα σημεία που μένουν μετά το πρώτο στάδιο συστολής.

Σχ. 3

Το σχ. 4 δείχνει τα σημεία που μένουν στο 2ο στάδιο συστολής


Σχ. 4 

Εδώ βλέπομε τα εξῆς:

1. Απο πέρισυ το καλοκαίρι και ως τα ψηλά περί τα τέλη του περασμένου χειμώνα συμπληρώθηκαν πέντε κύματα δευτέρου σταδίου συστολής. Επειδή οι κυματομορφές όλων των σταδίων συστολής ακολουθούν την νομοτέλεια των κυμάτων Elliott, συμπέρανα ότι ακολουθεί διόρθωση.

2. Σύμφωνα με την χθεσινή ανάρτηση δεν ήταν καθόλου πιθανό να συνεχίσωμε με τον ίδιο ρυθμό προς τα πάνω καθώς στο τρίτο στάδιο (Χ σημεία) η πιθανότης να πάμε για πέντε παρεβαλλόμενα σημεία που ακολουθούν τάση τρίτου σταδίου χωρίς γύρισμα είναι 0.

Σχ. 5
3. Παρά το γεγονός ότι πιάσαμε ψηλότερα ψηλά τον Μάϊο βλέπετε ότι στο στάδιο 2 (σχ.4) το σημείο του ψηλού του Μαΐου στο στάδιο 2 έχει χαμηλότερη τιμή απ'ότι το προηγούμενο. Άρα είναι διορθωτικό και θα πρέπει να ακολουθήσει τρίτο καθοδικό κύμα δύο σταδίων πολυπλοκότητος το οποίο να καταλήξει κάτω απο τις 876 μον.
Επειδή η θεωρία Elliott λέει ότι συνήθως τα διορθωτικά κύματα τελειώνουν στην ζώνη μεταξύ 3-4 της προηγηθείσεις ανόδου η εκτίμηση, που επαληθεύεται, είναι χαμηλα 800αρια,-780.

Που βρισκόμαστε τώρα;
Μετά το σημερινό κλείσιμο τα πράγματα στο δεύτερο στάδιο συστολής απεικονίζονται στο σχ. 6.

  Σχ. 6
  Μπορεί να μην πάμε με την μία εκεί, αλλά να μας πάρει έως 9 ημέρες συναλλαγών, μετά απο αναμενόμενη με πιθανότητα 85% περίπου ανοδική αντίδραση την Τρίτη

Για την ιστορία παραθέτομε και τους ταλαντωτές αντιστροφής μαζύ με το διάγραμμα τιμών αντιστάσεων και στηρίξεων. 

  Σχ. 7

Αντιστάσεις και στηρίξεις για την Τρίτη:




19 σχόλια:

  1. Λόγω κοινωνικής υποχρεώσεως θα λείψω για λίγο.
    Συγχωρείστε μου παρακαλώ την καθυστέρηση στην δημοσίευση των σχολίων σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλησπέρα σας κύριε Παπαβασιλείου,καλώς σας βρίσκω.Θα συμφωνούσα μαζί σας για διορθωτική η κίνηση απ'το 799 ως το 1159,εάν ο MACD στο ημερήσιο τον Μάιο δεν έγραφε υψηλότερη τιμή σε σχέση με τον Φεβρουάριο.

    Μάλιστα θα μπορούσε να είναι ωραιότατο irregular flat με Α στο 799 και Β στο 1159 και να οδεύουμε προς την ολοκλήρωση του C.

    Eάν δεν δούμε την προσεχή εβδομάδα τιμές χαμηλότερες του 799 τότε, το σενάριο που λέει ότι το κύμα απ΄το 799 ως το 1159 ήταν ένα αυτόνομο και βλέπουμε το διορθωτικό του,ξαναμπαίνει σε ισχύ.

    Πάντως είτε επαληθευθεί το δικό σας σενάριο είτε το άλλο,νομίζω ότι η άνοδος που ξεκίνησε τον περσινό Ιούνη θα συνεχισθεί και μάλιστα με έντονους ρυθμούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. σταθη το θεμα ειναι μην παει 890 κ μετα παμε για πιο κατω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Οξυδερκέστατες παρατηρήσεις φίλτατε tzo41.
    Ευχαριστώ πολύ.
    Το μοντέλλο το οποίο πιστεύω ότι τρέχει είναι expanded flat, όπως έχω αναρτήσει και προηγουμένως (σχόλιο 20 Ιουνίου 2013).
    Πάντως συμφωνούμε στην κατάληξη:
    ΌΤΙ ΔΗΛΑΔΉ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΛΗΞΗ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΔΙΟΡΘΩΣΗΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΔΕΝ ΑΠΕΧΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΝ ΤΩΝ 9 ΗΜΕΡΩΝ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΜΕΓΑΛΟΥ ΜΕΓΕΘΟΥΣ ΚΑΙ ΠΟΛΥΠΛΟΚΟΤΗΤΟΣ ΑΝΟΔΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @summer Μπορεί νμα γίνει και όπως το περιγράφεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. για να δουμε ρε φιλε,θα γινει αυτη η ανοδος?μας εχουνε τρομοκρατησει να μας παρουν τα γαραντς ,δηλαδη μολις βγουν κ τα κομματια της πειρ καποια στιγμη θα πρεπει να ξεκινησει προς τα πανω,οι τραπεζες? θα ακολουθησουν την ανοδικη πορεια η θα μεινουν καθηλωμενες?

    Υ.Γ δεν ειμαι ρομποτ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. καλημερα,και καλο τριήμερο.
    Σταθη μου,με το καλο και το τεταρτο εγγονι.
    Εχω εναν αλλο φίλο,και μια μερα ενω ειχε το εγγονακι του αγκαλια,κατι χαριτωμενο,θα του εκανε ο μικρουλης,και μου λεει.
    Κλεισε τωρα,για να αλλαξω μπαμπερς.
    ----Του μωρου????Ρωτησα.
    ..Οχι την δική μου,μου απαντησε γελωντας.
    --Απο τοτε που ειρθε το μωρο,η γυναικα μου αγοραζει και για μενα,γιατι κατουριεμαι απο χαρα!!!

    Ακομα γελαμε,οποτε το συζηταμε.




    tzo αν υποπτευθω οτι εισαι ο δικος μου tzo το φιλαρακι μου,θα....πεθανω.
    Πρωτον,γιατι ξερω οτι αποφευγεις να γραφεις,και δευτερον ....και τριτον.....
    Θα μπορουσα να απαριθμησω εκατο λογους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Robot man
    Έχω την εντύπωση ότι τελείωσε το 4 και πάμε για το 5
    Τουλαχιστον οι 200αριδες κάτι τέτοιο δείχνουν.
    Για κάτι τοσο μεγάλο όπως τα κύριος κύματα δεν μπορει να κάνουν τοσο λάθος και ειδικά οι Τριωνικοι που ναι μεν πιο αργοι αλλα στρέφουν κοιλα πιο ορθά
    Rosicrux
    Δεν ταιριάζει με τις μετρισεις σου που ειναι πολυ καλές ποιοτικά.
    Μήπως υπάρχει σφάλμα στο σημειο εκκίνησης?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αγαπητέ Μάρκο,

    1. Το σημείο εκκίνησης είναι ο περισινός Ιούνιος που όλοι συμφωνούμε ήταν ένας μακροχρόνιος πυθμένας. με την δική μου ορολογία, περατώθηκε ένα κύμα τεσσάρων σταδίων συστολής, που είναι πολύ μεγάλο.
    Υπάρχει περίπτωση να μην είναι αλήθεια αυτό και στην πραγματικότητα να βρισκόμαστε σε ένα καθοδικό κύμα ακόμη μεγαλύτερης πολυπλοκότητας;
    Μόνο στην περίπτωση που πάμε για ολική καταστροφή της χώρας, οπότε θα συμβεί με τον ΓΔ κάτι παρόμοιο με αυτό που συνέβη με τις Τράπεζες πρόσφατα.
    2.Δεν ξέρω αν έχεις δει παλαιότερες αναρτήσεις μου στο Capital ως rosicrux γιατί εκεί εξηγούσα την γενικότερη υπόθεση και ερμηνεία μου.
    Πιστεύω ότι βρισκόμαστε σε ένα τεραστίων διαστάσεων τρίγωνο το οποίο ξεκίνησε το 1999 και διορθώνει κατά βάση όλη την μεταπολεμική πρόοδο της Ελλάδος. Αυτό το τρίγωνο έχει πολλά στοιχεία αυτοομοιότητας με ένα τρίγωνο της δεκαετίας 70-μέσα του 80 οπότε και ξεκίνησε ένα μεγάλο πέμπτο κύμα το οποίο οδήγησε στην παραφροσύνη του φθινοπώρου του 1999.
    Πιστεύω ότι βρισκόμαστε στο κύμα Β αυτού του τριγώνου, το οποίο λόγω τεραστίου μεγέθους θα φαντάζει και φαντάζει ως τώρα ως έναρξη bull market αλλά δεν είναι. Η κάθοδος σταμάτησε ακριβώς στον πυθμένα του 4ου κύματος απο το 85 ως το 1999. Πολλές συμπτώσεις μαζεύονται για να είναι τυχαίες. Αλλά με την αγορά ποτέ δεν ξέρει κανείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. 1.αντιλαμβανομαι την κίνηση απο τις 470 ως τις 587.5 => 25% σαν διόρθωση του μεγάλου 3
    Έτσι βλέπω την υπόλοιπη κίνηση ως 4
    1027 ξεκινα για εμένα το 5
    Πάντα επαναλαμβάνω ότι η εκτίμηση πιθανότατα να ειναι λάθος καθώς είμαι νεοτατος στην μελέτη κυμάτων
    2. Όχι δεν είχα την τύχη και δεν έχω πρόσβαση σε στοιχεία πριν το 85'

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Καλημέρα σας και καλή Κυριακή.Κυρία Κάθη Καρά μάλλον με μπερδεύετε με κάποιον άλλον εκτός κι αν παρακολουθείτε τον κύριο Τάκη Μορφονιό.

    Κύριε Παπαβασιλείου πολύ ενδιαφέρουσα η μάκρο ματιά σας,σενάριο τύπου Ιαπωνίας.Επειδή όμως αναφέρατε σωστά ότι η πτώση σταμάτησε πέρυσι λίγο πιο πάνω απ'το 4άρι του '85-'99,αυτό μπορεί να μας οδηγήσει στη πιθανότητα να'χει πράγματι ξεκινήσει απ'το 471 ένας νέος μακροπρόθεσος κύκλος.
    Ειδικά εάν μας ταλαιπωρήσει στη παρούσα φάση,που όντως μας ταλαιπωρεί γιατί στην απαρχή ενός νέου κύκλου μια άνοδος 150% σε διάστημα 12 μηνών θεωρείται μικρή σχετικά και ήπια.

    Αν συνδέσουμε μάλιστα τις ιστορικές αλλαγές που λαμβάνουν χώρα στην Ελλάδα,όπως πολλές τραπεζικές χρεοκωπίες(ΑΤΕ-ΤΤ-ΠΡΟΤΟΝ-ΛΑΙΚΗ)και απολύσεις στο δημόσιο,τότε η εικασία ότι κάτι νέο έχει ξεκινήσει δεν ανήκει στη σφαίρα του απίθανου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Καλησπέρα σας!
    Λόγω προσωπικών θεμάτων δεν είχα τη δυνατότητα σύνδεσης στο capital για αρκετό χρονικό διάστημα και σήμερα είδα τι έγινε....Καλορίζικο το blog αγαπητέ rosicrux!Ελπίζω να μου επιτρέψετε να σας παρακολουθώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Να μαι και γω.
    Καλως σας βρηκα.
    Αργησα αλλα ηρθα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. επεστρεψα και εγω μετα απο μια μικρη απουσια, και το πιο συμαντικο να σας ευχηθω με το καλο να ελθει το εγγονακι !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Καλώς τους, καλώς τους.
    Σήμερα έχει λαγό στιφάδο (λαθραίο), τυρί της τρύπας, σαλάτα με γλυστρίδα και κόκκινο κρασί απο τα Πεζά. Καθίστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Θέλει υπομονή Μάρκο.
    Έως τώρα πάει όπως είπαμε ότι θα πάει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΜΑΣ ΤΑ ΛΕΕΙ Ο ΓΙΔΗΣ.

    Τα παρακατω σχολια ειναι απο τον φιλο Σταθη.

    1. Η συμμετοχή στις αγορές προϋποθέτει και μελέτη και άσκηση.
    Είναι ένα αδυσώπητο παιχνίδι που δεν συγχωρεί.
    Προσωπικά επένδυσα αρκετό από τον χρόνο μου να μάθω ΤΑ και τώρα μεταφέρω αυτές τις γνώσεις, όπως άλλωστε και άλλοι συμμετέχοντες όπως ο King77, ο ΑΞΙΟΣ, κλπ στον μίτο που θα πάει ο ΓΔ καιστον μίτο Τεχνική ανάλυση ιστορία κλπ δωρεάν στους φίλους του ηλεκτρονικού βήματος.
    Με ενδιαφέρει και οι Ελληνικές επιχειρήσεις να παραμείνουν Ελληνικές και οι συμπολίτες που έχουν υποστεί τα πάνδεινα να επωφεληθούν.
    Όμως στο τέλος της ημέρας είναι η προσωπική γνώση και πειθαρχία που κρίνουν το αποτέλεσμα της συμμετοχής στις αγορές.

    2.Το κύμα αυτό, έχει κατά την παπεινή μου άποψη διανύσει το 50% της πορείας του. Υπάρχει καιρός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή